Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşatmak için varız

ECE HAYDER (ECEABAT HAYVAN

ECE HAYDER (ECEABAT HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ) Başkanı Necla Varol dernek üyeleri Nazife Çoklaş, Şirin Alkan ile beraber Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanında bulunan başı boş onlarca kedi ve köpekleri kendi imkanlarıyla aldıkları kuru mamaları her gün yine kendi araçlarıyla yarım adayı dolaşarak doyuruyorlar.

Yine kendi imkanlarıyla kendi arabalarıyla hasta olan veya kısırlaştırılması gereken kedi ve köpekleri gemiyle Çanakkale’deki veterinere getiriyorlar. İstedikleri tek şey kendilerine kurum veya kişilerden mama desteği verilmesi.

ECE HAYDER Dernek Başkanı Necla Varol: biz neden varız?

Seneler önceydi, bir kamyon köpek ölüsü ile karşılaşmam, çocuk yüreğimle onlarında bir can taşıdığını ölümü hak etmediklerini düşünebiliyordum. Dediğim zamanlarda belediye açık, açık hoparlör den ilan veriyordu, zehirleme yapılacağını hayvanı olanlar dikkat etsin diye. Bu zulüm, bu katliamlar yıllarca devam etti, içimizdeki öfke de kat, kat büyüdü. Birilerinin bir şey yapması gerekiyordu, peki neden bir başkasından bir şey yapmasını bekliyor ve yapmıyorsun diyerek yola çıktım.

Ne yapmam gerekiyordu.

Öncelikle benim gibi düşünen insanları bulup bir araya getirmem gerekiyordu. Bunun içinde ECE HAYDER derneğini kurup benim gibi düşünenler ile dernek çatısı altında toplanıp faaliyetlerimize başladık. Altı yıldır kesintisiz süren kısırlaştırma çalışmalarımızda binlerce sokak hayvanını kısırlaştırdık, birçok hayvanı tedavi ettirdik, her gün yüzlerce hayvanın karnını doyuruyoruz. Bunları yaparken de hiçbir kurumdan yardım görmüyoruz bu da en büyük acı.

Tabi bunları yaparken zorlandığımız yerlerde oluyor mesela mama sıkıntısı her ay iki ton mama ihtiyacını karşılamak zorundayız, yoksa tüm canlar aç kalır.

Kurumlardan beklentimiz ellerini vicdanlarına koysunlar, aslında çok şey beklemiyoruz, bizde bu insanlar için sokakta ki canlara nasıl yardımcı olabiliriz diye sadece düşünseler, bizim için o bile yeter.

Hükümetten beklentimiz; mecliste yıllardır bekleyen hayvanlara eziyetin suç kapsamasına alınıp çıkartılmasını milyonlarca insan dört gözle bekliyor ve çıkartılmamasına anlam veremiyoruz.

“60 kişi arıyoruz”

Yine de biliyoruz ki hiçbir kurum sokak canları adına hiç bir şey yapmayacak. Bu yük yıllardır olduğu gibi yine bizim üzerimizde olacak. Yük paylaştıkça azalır felsefesi ile bir kampanya başlattık.

Her ay düzenli olarak 2 paket mama gönderecek yüreğinde merhamet olan 60 kişi arıyoruz. Bize destek olmak isteyenler 0554 914 83 08 numaralı telefondan ulaşabilirler’’ dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech