Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lojmanlardan sonra sıra nerede?

Çanakkale Özel İdaresi’ne ait

Çanakkale Özel İdaresi’ne ait lojmanlar, bir süre önce karot testi aldırılmak marifeti ile yıkılmış ve yerleri de açık ihale ile satışa çıkarılmıştı.

Bu lojmanlarda oturan dar gelirli memurlar, piyasadan ev kiralamak zorunda bırakılmış, devlete ait olan arsalar, arazilerde içinde oturanlara değil, parası olan müteahhitlere verilmiş oldu. Çanakkale’nin en gözde semtlerinde olan bu lojmanların ne eski sakinleri kaldı ne de eski görüntüleri… Bir dönemin mirası da böylelikle hafızalardan silinmiş oldu.

En son vali yardımcılarının oturduğu kordondaki lojmanlar boşaltılmış, milli eğitim yöneticileriyle anlaşmaya varılamadığı için yıkılmaktan kurtulmuş ve paylaşılamayan bina olarak kalmıştı. Kordon boyunda halk ile iç içe yaşayan vali yardımcılarına ise Saraycıkta bulunan ve askeri arazisi üzerine lüks, 140 metre karenin üzerinde yeni lojmanlar yapıldı. Devlet tasarrufa gidelim adı altında daha da masraflı bir iş yapmış oldu. Bu lojmanlarda yaşanan iddiaları da gündeme taşıyacağız.

SIRA SEMT SAHASINDA MI?

Öğrendiğimize göre; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün bir süre önce Hastanebayırı Spor kompleksine gelip güncel fotoğraflar çekerek, hemen bitişiğindeki milli Eğitim Lojmanlarından sonra burasını da ihale yöntemi ile satışa çıkartmak istediği ileri sürüldü. Genel Sekreter Köklü’nün bu davranışı olayı duyanlar tarafından tepkiyle karşılanırken, satış sırasının Hastanebayırı semt sahasına mı geldiği yorumlarına neden oldu.

Güngör Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech