Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olağanüstü toplantıda olağanüstü oylama

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısında, bütçe bir kez daha oy çokluğu ile mecliste kabul edildi. Bütçe kabulünden sonra, AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinin, İl Özel İdaresi’nin bütçesi okunup, oylanırken, ret oyu vermeleri dikkat çekti. Meclis üyeleri ret oyu kullandıkları, Özel İdare’nin bütçesine, daha sonradan kabul oyu verdiler.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen İl Genel Meclisi’nin olağanüstü meclis toplantısında, olağanüstü bir durum meydana geldi. Mecliste, Vali İlhami Aktaş, tarafından onaylanmayan bütçe ve performans programı bir kez daha oylandı. Aynı şekliyle bir kez daha oylanan bütçe ve performans programına, AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu verirken, CHP’li üyeler ise kabul oyu kullandı.

Neticede, bütçe ve performans programı bir kez daha 18’e 16 oy çokluğu ile mecliste kabul edilmiş oldu. Bütçe ve performans programının oylaması tamamlandıktan sonra, usulen, mecliste İl Özel İdaresi’nin bütçesi tek tek okundu ve oylandı.

Kürsüden okunan İl Özel İdare’nin, genel bütçesi, personel giderleri, müdürlük bütçeleri tek tek oylamaya sunuldu. AK Parti Meclis üyelerinin, İl Özel İdaresi’nin bütçesinden 6 maddeye ret oyu kullandıkları görüldü. Daha sonraki maddelerde, AK Parti Meclis Üyeleri kararlarını değiştirerek, kabul oyu kullanmaya başladılar ve İdare bütçesinin maddelerinin yarısından sonrası oy birliği ile onaylandı.

Ortaya çıkan tablo, 5 saat süren ve bütçenin konuşulup, tartışıldığı toplantıda, kafaların karıştığını gözler önüne serdi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech