Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Makas; “Gönül ister ki daha da yüksek olsun” Başkan Ural; “Alınan karar doğru değildir”

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretteki artış belirlendi. Açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı ve asgari ücret, 2 bin 324 TL’den 2 bin 825 TL’ye yükseldi. Gündem Gazetesi olarak asgari ücretteki artışı AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a sorduk. AK Parti İl Başkanı Makas, konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, “Hepimize görevler düşüyor. Gönül ister ki daha da yüksek olsun” derken, CHP İl Başkanı Ural ise, “Alınan karar doğru değildir. Bu işlerin artık çivisi çıktı” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca çalışanın ve işverenlerin merakla bekledikleri asgari ücretteki artış belli oldu. 2020 yılında 2 bin 324 TL olan asgari ücret, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 2 bin 825 TL olarak uygulanacak. Milyonlarca çalışanın maaşına 500 TL zam yapılırken, yaşanan gelişmeyi Gündem Gazetesi olarak, İl Başkanlarına sorduk. AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, konuya farklı yerlerden yaklaştılar ve birbirinden farklı açıklamalarda bulundular.

“Detaylı çalışmayı yapıp, son noktayı koymuşlardır”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Bu asgari ücret, evet, insanların geçim kriterleri göz önünde bulundurularak hesap edilen bir şey ama bunun haricinde başka unsurlarda var. Dolayısıyla, asgari ücreti belirleyen komisyonlar, bakanlık, bürokratlar bu konu ile ilgili detaylı çalışmalarını yapıp, neticeyi, son noktayı koymuşlardır. Bizlerde vatandaş olarak buna uyacağız.

“Asgari ücretin üzerinde ücretler ödeyerek, insanları istihdam edebilirler”

Neticede asgari ücret, adı üstünde asgari ücrettir. Eğer, birileri asgari ücretin yetmediğini, insanların nasıl geçineceğini ifade ederek, bazı yerlerde polemik üretmeye çalışıyorlar. O zaman asgari ücretin üzerinde ücretler ödeyerek, insanları istihdam edebilirler. İnsanların geçimlerine katkı sağlayabilirler.

“Hepimize görevler düşüyor”

Bu konuda bütün vatandaşlarımıza, ben dahil, neticede ben de bir iş verenim, hepimize görevler düşüyor. Buradaki hassasiyeti bu şekilde gözetmek lazımdır.  Hele ki böyle bir zamanda, vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına, vatandaşlarında üzerlerine düşeni yapmaları lazımdır.

“Gönül ister ki daha da yüksek olsun”

Asgari ücret, dediğim gibi bir komisyon ve bakanlık çalışmasıdır. Gönül ister ki daha da yüksek olsun ama her şeyin bir hesabı, kitabı var” açıklamasında bulundu.

“En az 3 bin 100 TL olması gerektiğini savunduk”

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu konunun üzerinde çok ciddi bir şekilde durduk. Asgari ücretin minimum, en az 3 bin 100 TL, vergi hariç olması gerektiğini savunduk. Yine aynı yerdeyiz.

“Alınan karar doğru değildir”

Dolayısıyla, alınan karar doğru değildir. Zaten alınan kararının doğru olmadığını, sendika başkanları da açıkladılar. Ben sabah, bu açıklamayı sayın bakandan bizzat dinledim. Bakan bile konuşurken, yüz ifadeleri ile konuşma biçimi ile yetersiz olduğunun ifadesi ile konuştuğunu, gözlerimle gördüm.

“Bu işlerin artık çivisi çıktı”

Bu işlerin artık çivisi çıktı. Asgari ücretle, onunla, bununla vatandaşları kandırmaya devam edemeyecekler. Bu işin sonu geldi. Tünelin sonu göründü. Başka bir yolu yok. Ülkenin gidişi bir yenilenme ve değişimdir. Hep birlikte başaracağımıza inancım tamdır” değerlendirmesinde bullundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech