Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret düğümü çözüldü

2020 yılında 2 bin

2020 yılında 2 bin 324 TL asgari ücret üzerinden maaş alan milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren, yeni asgari ücretin ne kadar olacağı konusu çözümlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra zümrüt Selçuk 2021 yılında, çalışanların alacakları asgari ücret miktarını kamuoyuna açıkladı.

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, günlerdir yapılacak olan asgari ücret zammındaydı. Türkiye’nin dört bir yanında, artık Türkiye standardı olan asgari ücretle geçinen vatandaşlar, hafta boyunca bir takım tahminlerde bulundular. Kimisi 300 TL, kimisi ise 400 TL artış bekliyordu.

Siyasi parti temsilcileri tarafından günlerdir asgari ücretle ile ilgili açıklamalar yapıldı, basına ve kamuoyuna asgari ücretin ne kadar olması gerektiği aktarıldı. Konuyla ilgili düğüm çözüldü ve asgari ücret netleşti.

Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde, kameralar karşısına geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılında uygulanacak olan asgari ücretin net 2 bin 825 TL olduğunu duyurdu.

Asgari ücret yapılan zammın ardından, brüt 3 bin 527 TL, net ise 2 bin 825 TL oldu.

Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamada, “İşçilerimizi ve işverenlerimizi birlikte koruyarak çalışma barışını güçlendirmeyi, kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek çalışanlarımızın sosyal güvencesini temin etmeyi, çalışanlarımızın emeğine sahip çıkarak sosyal adaleti pekiştirmeyi, temel önceliklerimiz olarak görmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech