Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuraklık, yer altı su kaynaklarına yöneltti

Çanakkale yaşanan kuraklık ve

Çanakkale yaşanan kuraklık ve Atikhisar Barajı’nın rezervindeki düşüş nedeniyle Çanakkaleli yetkililer yer altı kaynaklarının içme ve kullanma suyu olarak değerlendirilmesi için çalışmalara başladı.

Kuraklıkla ilgili ilk uygulama, son Belediye Meclisi’nde duyurulmuş, su kullanımına yönelik bir takım kısıtlamalar getirilmişti. Belediye Meclisi’nde hortumla araç ve halı, işyeri ve apartman önlerinin yıkanması yasaklanırken çok su kullanan iş yerlerine de bir takım yaptırımlar getirilmişti.

Getirilen bu kısıtlamaların su sıkıntısını ancak bir nebze gidereceği bu sebeple alternatif çalışmaların yapılacağı da bildirilmişti. Bu doğrultuda Çanakkale Belediyesi yetkililer tarafından yer altı su kaynaklarını araştırmaya yönelik jeofizik etütler yapmaya başladıkları açıklandı.

Ülke genelinde yaşanan kuraklığın en yoğun biçimde hissedildiği yerlerin başında Trakya geliyor. Çanakkale’de de kentin tek içme ve sulama barajı olan Atikhisar Barajı, geçtiğimiz yaz aylarından beri alarm veriyor.

Barajların dolmasının beklendiği bu mevsimde, dolmak bir yana, barajdaki su miktarı azalmaya devam ediyor. An itibari ile Atikhisar Barajı’nda 10 aylık su ihtiyacını karşılayacak suyun kaldığı ve barajın doluluk oranının yüzde 22 olduğu Çanakkale Belediyesi yetkilileri tarafından açıklandı. Barajda 11.667.000 metreküp su kalırken, bunun 2-2,5 milyon metreküpünün dip su olarak tabir edilen tortu ve çamur birikiminden oluşan kullanılamayacak su olduğu belirtiliyor.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech