Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozcaada’nın gemi sorunu çözüme kavuştu

Geçtiğimiz Cuma günü, Bozcaada

Geçtiğimiz Cuma günü, Bozcaada Belediyesi’nin sosyal medya hesabından, GESTAŞ A.Ş.’nin planladığı sefer programına göre Bozcaada Gemisi’nin Geyikli Limanı’nda gecelemesinin, herhangi bir acil sağlık probleminde Ada halkına risk yaratacağı gerekçesi ile iptalinin istendiği bir paylaşım yayınlandı.

Paylaşımda; Bozcaada’nın gemisi, her akşam Bozcaada’da kalmalıdır:

Bozcaada’nın tarihinde olmayan bir uygulama…

Kabul etmemiz mümkün değildir.

GESTAŞ’a ait gemi, her ne şart ve koşulda olursa olsun tüm geceler Bozcaada Limanı’nda kalmak zorundadır.

Acil bir hasta veya acil başka bir durumda; sonradan telafisi mümkün olmayan acılar yaşamamak adına…

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş Operasyon Müdürlüğü’ne 18 Aralık 2020 Cuma günü gönderdiğimiz resmî başvuru metnini Halkımız ile paylaşıyor ve acı tecrübe yaşamadan bu problemin bir an önce çözülmesini ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verilirken resmi başvuru metninin içeriği de paylaşıldı.

Bozcaada Belediye Başkanı Doktor Hakan Can Yılmaz imzasıyla düzenlenen resmi başvur metni şu şekilde; İlçemizin adaya tek ulaşımı Gestaş A.Ş.  gemileri yolu ile olmakta ve yıllardır süregelen pratik gereği oluşabilecek her türlü acil durum ve dakikaların hayati önem taşıdığı acil hasta nakliyelerinde süratli davranabilmek amacıyla gemi gecelerini Bozcaada Limanı’na bağlı geçirmektedir.

Yeniden düzenlenen gemi sefer tarifesi ile Cuma ve Cumartesi geceleri -çeşitli kanallardan Gestaş A.Ş.‘ye bilgi ulaştırılmasına rağmen gemi Geyikli iskeleye bağlı kalacak şekilde program yapılmıştır.

Lojistik ve inşaat firmalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere hafta sonu yapılacak seferlerde sabah ve akşam karşılıklı sefer düzenlemek suretiyle geminin Bozcaada iskelesi de gecelemesinin sağlanması hayati bir gereklilik ve zorunluluktur.

Geminin Bozcaada iskelesi yerine Geyikli ’de Cuma ve Cumartesi akşamlarını geçirmesi durumunda; Olası acil durumlarda Geyikli iskelesinden geminin gelmesi için beklenecek ve genellikle hayati öneme haiz en iyimser tahminle 45 dakikalık süre insan sağlığı için çok değerli ve hayatidir.

İvedilikle yapılacak yeni düzenlemeyle geminin, her zaman olduğu gibi, Bozcaada İskelesi’nde kalmasının sağlanması yaşam kurtarılmasına vesile olacaktır.

Geminin sürekli olarak Bozcaada İskelesi’nde kalmasını sağlayacak planın yapılarak oluşalabilecek can kayıplarına engel olunabilmesi için ivedilikle gereğinin yapılmasını arz/rica ederiz.”

Bu paylaşımın hemen akabinde yine Bozcaada Belediyesi’ne ait bir paylaşımla sorunun çözüme ulaştığı bildirildi. Paylaşımda; “Sesı̇mı̇zı̇ duyuranlara da… Sesı̇mı̇zı̇ duyanlara da minnettarız … Bozcaada’nın gemı̇sı̇, Bozcaada’dadır.” dendi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech