Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bankalara artık HES ile gireceğiz

Çarşı Caddesi üzerinde faaliyet

Çarşı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren, banka şubelerinin bazılarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında, önümüzdeki günlerde HES kodu ile müşteri alınabileceği öğrenildi. HES kodu hayatın her alanında aktif bir şekilde kullanılacak. Geçtiğimiz günlerde bankalara konuyla ilgili yazının geldiği ve artık müşterilerin HES kodu ile alınacakları öğrenildi.

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, hayatın birçok alanında kullanılmaya başlanıyor. Özellikle konaklamalarda, otellerde, pansiyonlarda, kamu kurumlarında, resmi dairelerde, ateş ölçümlerinin yanı sıra, vatandaşlara HES kodları da soruluyor. Gerekli kontrolleri yapılan vatandaşlar şubelere ve dairelere o şekilde alınıyorlar.

Kent içi toplu ulaşımda da HES kodları zorunlu olacak. Hayat Eve Sığar üzerinden alınan HES kodları, kent kart ile eşleştirilip, otobüslerde başka bir şey yapmaya gerek kalmadan, sadece kart okutularak kullanılacak.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda, edinilen bilgiye göre, Çarşı Caddesi’nde faaliyet gösteren banka şubelerinin bazılarında ise önümüzdeki günlerde vatandaşları şubeye HES kodları ile alacakları belirtilmişti. Hazırlıkların yapıldığı ve artık önümüzdeki günlerde banka şubelerine HES kodu ile giriş yapılacağı öğrenildi.

HES kodu olmadan artık bankalara girmek, otobüse binmek, kamu dairelerine girebilmek mümkün olmayacak.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech