Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Okyay; “Önümüzde iki önemli belirleyici var”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Aralık ayı meclis toplantısı, geçtiğimiz günlerde, koronavirüs tedbirleri gereğince, online olarak yapıldı. Gerçekleşen meclis toplantısında ekonomi ile ilgili Meclis Başkanı Osman Okyay ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı Okyay, “Önümüzdeki dönemin bizim kendi içimizde yapacaklarımızın dışında iki önemli belirleyicisi var” derken, Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu ise, “Çanakkale’mizi hak ettiği seviyeye getirmek için tek ihtiyacımız birlik ve beraberliktir” ifadesinde bulundu.

ÇTSO Aralık ayı meclis toplantısı, geçtiğimiz gün online olarak yapıldı. Koronavirüs tedbirleri gereğince,  online olarak sürdürülen toplantı, Meclis Başkanı Osman Okyay başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda hem Osman Okyay hem Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundular.

Ekonomi değerlendirmesi yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, “Önümüzdeki dönemin bizim kendi içimizde yapacaklarımızın dışında iki önemli belirleyicisi var.

“İnşallah bir reform dönemi yaşabiliriz”

Önümüzdeki dönemin bizim kendi içimizde yapacaklarımızın dışında iki önemli belirleyicisi var. İlki, bütün bu gelişmelerin ışığında kısalarak yeniden yapılanmaya başlayan küresel tedarik zincirindeki yerimizi nasıl sağlamlaştıracağımız meselesi. İkincisi ise salgın dönemindeki parasal genişlemenin normalleşme ile birlikte ortaya çıkaracağı finansal akımlardan alacağımız pay ve bunu nasıl değerlendireceğimiz konusu. İnşallah hukuktan yatırım ortamının iyileştirilmesine kadar ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda bir reform dönemi yaşayabiliriz” dedi.

“Aralık ayı bütçe ayı”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, “Aralık ayı aynı zamanda Bütçe ayı. Aralık ayı ilk Yönetim toplantımızda 2021 Bütçemizi hazırladık ve Meclis Başkanımıza sunduk. Kendisi de Hesap İnceleme Komisyonumuza havale etti, raporları bugün sunulacak.

“Gelirlerimizi arttırmak gibi bir çabamız yok”

Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki; kamu kaynaklarını azami tasarruf ile hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerimizden taviz vermeden kullanmaya özen gösteriyoruz. Gelirlerimizi artırmak gibi bir çabamız yok, bütçemizi doğru ve verimli kullanmak gibi bir misyonumuz var. Pek çok odanın tarifesinin altında tuttuğumuz yeni tarifemizde pek çok odanın ciddi ücretler aldığı çok hizmetten ücret almıyoruz. Aidat tarifemize bu yıl zam yapmadık.

“Çok güçlü potansiyele sahip bir ilde yaşıyoruz”

Değerli Meclis Üyeleri, gelişmeye açık, çok güçlü potansiyele sahip bir İlde yaşıyoruz. Bu potansiyeli ekonomimize kazandırmak için, taş üstüne taş koymak için biz 2021 yılında da elimizden geleni yapmak için çalışacağız. Çanakkale’mizi hak ettiği seviyeye getirmek için tek ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Bu vizyon ile baktığımızda aşılamayacak engel olmadığına ve Çanakkale’nin bir cazibe merkezi olacağına gönülden inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech