Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli esnafa 500 TL kira desteği

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, esnafa destek paketi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarına göre belirlediklerini ifade ederek, “3 ay süreyle şartları taşıyan esnafımıza, büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde ise 500 TL kira desteği yapacağız” dedi.

Pandemi sürecinde kapanan, kapanmasa dahi, borçla ve kredilerle ayakta durmaya çalışan esnaflarla ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrası esnaflarla ilgili konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira desteğini basit usule tabi olmak şartı ile yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şartları taşıyan ve iş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 TL, diğer illerde ise 500 TL kira desteği yapacağız. Buna göre ayda 432 Milyon liradan toplamda 1 Milyar 300 Milyon liralık bir kira desteğini esnafımıza hibe olarak vereceğiz.

Bu iki destek kalemi çerçevesinde önümüzdeki 3 ay boyunca esnafımıza toplamda 5 Milyar TL civarında bir hibe desteği sağlamayı planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech