Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2021 yılında Hangi tarım ürünleri destek görecek?

Çanakkale Tarım ve Orman

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, 2021 yılında, tarım havzalarında üretim ve destekleme modeli açıklandı. Destek kapsamında ve destek görecek olan tarım ürünleri bölge bölge tek tek ifade edildi. 2021 yılında, Çanakkale Merkez’de “Arpa, buğday, çeltik, mısır, pamuk, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, zeytin, zeytinyağı” üretiminin destekleneceği görüldü.

Çanakkale’de geçtiğimiz yıllarda, domates üretimi sekteye uğramış ve çiftçi domatesten büyük bir darbe yemişti. Domatesten sonra pamuk ve susam üretimine yönelen çiftçi yeni ürünler ile kaybettiği paraları kazanmayı, belini doğrultmayı hedefledi. Eceabat bölgesinde susam üretimi tekrardan canlanırken, Kumkale ovasında pamuk üretimine başlandı.

Sonrasında çeltik üretiminde, üretim için geniş alanlar ayrılmasıyla, su problemi baş gösterdi ve Bayramiç Barajı, çeltik üretimi için gerekli suyu karşılayamaz oldu. Çanakkale’nin kırsal bölgelerine sulama için haftada bir hatta bazı bölgelerine haftada 2 su verilir oldu.

Özellikle Kumkale ve Batak Ovası’nda, üretim ciddi anlamda sekteye uğrarken, Vali İlhami Aktaş’ın, çeltik üretimi ile ilgili talimat verdiği ve bölgede çeltik üretiminin azalacağı öğrenilmişti.

Öte yandan Tarım Orman Müdürlüğü tarafından, 2021 yılında bölgede desteklenecek ürünlerin listesi yayınlandı. Bu listeye göre Çanakkale Merkez’de desteklenecek olan ürünler; “Arpa, buğday, çeltik, mısır, pamuk, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, zeytin ve zeytinyağı” olarak belirtildi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech