Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

DÜNYA DÖNÜYOR-MU?

Aşı karşıtlarına göre, dönmüyor. Çünkü bunlar, ilime, bilime keşif’e inanmayan insanlar. Dünyanın döndüğünü söyleyen ve keşfeden Galile’nin başına gelenleri biliyorsunuz. Dünyanın ve diğer gezegenlerin güneşi n etrafında döndüğünü savunduğu
için,  başı Kilise’yle derde girmişti. Sonunda Kilise yetkilileri,
Galilei’yi yargıladı. Ünlü bilim adamı suçlu bulundu.
Dünya, günde bir kez kendi ekseni etrafında, yılda bir kez de Güneşin
çevresinde dönüyordu. Kilise’nin bütün öğretilerini altüst eden bu
yaklaşımı, Galilei de destekledi. Yaptığı gözlemlerle Jüpiter’in
aylarının, bu gezegenin çevresinde döndüğünü tespit etti. Bu konuları
tartıştığı, “Önde gelen İki Dünya Sistemi Üzerine Diyaloglar” adlı
kitabının 1632’de yayımlanması büyük yankı yaptı. Bu kitap, Güneş
sistemiyle ilgili karşıt görüşleri savunanların ağzından yazılmış bir
tartışmaydı. Bir anlamda bardağı taşıran damla olmuştu. Şimdi bizim Erdoğan ve Bahçeli muhalifleri, Çin aşısına bahane buluyorlar. Aslında, dünyanın en önde gelen firması da aşı üretse, bunlar karşı çıkarlar. İsterler ki, insanlarımız kırılsın. Hükümet zarar görsün. Bu gibiler, hala, Dünyanın öküzün boynuzları üstünde durduğuna inanlar. Öküz başına konan sineği atmak için kafasın çevirince, deprem oldu diye düşünen cahil, cühela guruptur..Islah edilmeleri zordur.Ayrıca bunlar,Matbaanın Türkiye’ye girmesini istemeyenlerdir.Diyelim ki,iktidarda kendi destekledikleri parti bulunuyor. Aşıyı reddedecekler miydi? Hayır. Bizim gibi, ilime, bilime emeğe inananlar aşıyı kabul eder miydi? Elbette ederdi. Anlayacağınız bizim muhaliflerimiz, memleketi ve insanlarımız düşünmüyorlar. Varsa yoksa hükümet gitsin, Erdoğan devrilsin. İsterse, Ülke batsın düşüncesindeler. Allahtan bunlar, yüzde 30 civarında. Ekseri çoğunluk aksini düşünmektedir.

GÜLMECE

Adamın biri, arabasıyla tam gaz giderken, trafik polisine yakalanmış. Arabasını yolun sağına çeken adam, yaklaşan trafik polisini görünce, boynunu bükmüş: – Buyurun memur bey! – Beyefendi, aşırı hız yaptığınız için; sizi durdurmak zorundaydım, ehliyetiniz lütfen?
– Ehliyetim yok, son yaptığım kazada ehliyetime el koydular memur bey! – Peki, aracınızın ruhsatını görebilir miyim? – Araba benim değil memur bey, çaldım ben bu arabayı! – Anlamadım, nasıl yani? Siz bu arabayı çaldınız, öyle mi? – Evet memur bey, durun bi dakika torpido gözünde ruhsat olacaktı, silahımı oraya koyarken ruhsat gibi bir şey gördüm galiba. İyice şaşıran trafik polisi sormuş: – Torpido gözünde silah mı var? – Evet memur bey, bu arabanın sahibi olan kadını vurduktan sonra, cesedi bagaja attım, silahı da torpido gözüne koydum. – Ne, bagajda ceset mi var? – Evet, memur bey.
Trafik polisi bunu duyar duymaz amirini aramış, arabanın etrafı bir anda polislerle dolmuş ve adamı sorguya almışlar. Ekipler amiri adamın ehliyetini istemiş, adam ehliyetini çıkarmış; ehliyet geçerli ve temizmiş, hiçbir anormallik de yokmuş, adamın ruhsatını istemiş, adam çıkartıp ruhsatı da vermiş. Ruhsatı inceleyen ekipler amiri bakmış ki; araba adama aitmiş, torpido gözünü açmasını istemiş, adam torpido gözünü açmış; orada da silah falan yokmuş. Ekipler amiri bir de bagaja bakmak istemiş, adam bagajı açmış; orada da ceset filan yokmuş. Şaşkına dönen ekipler amiri demiş ki:
– Çok garip, sizi durduran memurun anlattığına göre; bu arabanın bi kadına ait olduğunu söylemişsiniz, kadını öldürüp cesedi bagaja, silahı da torpido gözüne koymuşsunuz. Adam gülmüş: – İnanamıyorum, o şimdi benim için “Aşırı hızlı gidiyordu” da demiştir.

Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech