Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya’ya dair yeni bir kitap…

Arkeoloji meraklılarını heyecanlandıracak yeni

Arkeoloji meraklılarını heyecanlandıracak yeni bir kitap daha Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV) katkılarıyla, Arkeoloji Sanat Yayınları tarafından okuyucuya sunuldu. Editörlüğünü Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın üstlendiği “Etnoarkeolojik Yaklaşımlarla Troya’nın Prehistorik Dönem Dokuma Aletleri” Aslı Aksoy ve Fuat Durmuş tarafından kaleme alındı.

248 sayfadan oluşan kitaba okuyucular Arkeoloji Sanat Yayınları’nın internet adresi https://www.arkeolojisanat.com/ den 38,50 TL’ye sahip olabiliyor.

“Troya’nın trajik öyküsü altında kalmış muazzam tekstil mirası”

Kitap ile ilgili olarak Arkeoloji Sanat Yayınları’nın kitap tanıtımı bölümünde; “Troya, Prehistorik Dönem’de Kafkasya’dan Yakın Doğu’ya, Anadolu platosundan Avrupa’ya ticari ulaşımın birleşik noktasıydı. Görkemli yapıları ve eşsiz buluntularıyla Tunç Çağı’nın kültürel bir bileşkesiydi. Efsanelerin, hazinelerin ve arkeolojik ilklerin kenti Troya’nın taş, keramik, kemik, diş ve boynuz endüstrisi, aslında Troya’nın ilişkisi bugüne kadar kurulamamış tekstil ve dokuma kültürüyle olan bağlantısına işaret etmektedir. Bu kitapta, Troya’nın trajik öyküsü altında kalmış muazzam tekstil mirası etnoarkeolojik yöntemlerle yeniden canlandırılmaya, Troya’nın aynı zamanda bir tekstil merkezi olduğu arkeolojik bulgularıyla ortaya koyulmaya çalışılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech