Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

MUTLULUK REÇETESİ

İshak Alaton.. 90 yaşına merdiven dayamış bir iş adamı. Yahudi olmasından dolayı, hep önyargılı düşüncelerle akıllarda yer etmiş, elinde hiçbir mal varlığı yokken, kendi gayretleriyle bugünlere gelmiş, dışlanmışlığına rağmen ülkesi Türkiye’yi hep sevmiş bir isim. Kendisi Üzeyir Garih ile birlikte Alarko Holding’i kurmuş ve bir başarı hikâyesine imza atmış bir iş insanı. Alaton, yaşadığı tecrübeler doğrultusunda bizlere, hayat dersi olacak öğütler veriyor. Hedeflerinden biri, zengin olmak, bol paraya kavuşmak. Bu doğru ve gerekli, ancak yeterli değil.. Esas hedefin, mutlu olmak… Mutlu ve huzurlu bir yaşam… Toplum içinde bilgi ve becerisi, sağlam
prensipleri ile tanınan iyi insan olmak… Saygın insan olmak… Zengin olmanın ötesinde ve üstünde, saygın olmak… Ancak böyle olursa kendini aşarsın… Paraya, maddi imkânlara sahip olmak gerekli, ancak yeterli değil. Para biriktirmek kadar, belki ondan da önemlisi, kültür biriktirmeye çalış.. Kültürlü insan olmak sana toplum içinde saygınlık kazandıracak… Daha da önemlisi, paranı harcarken keyif almak, ancak kültürle mümkündür. Kültürü kısıtlı olan insan, bol parası olan fakir bir insandır… Parası pek işine yaramayan insandır.

                      HARCAMA KÜLTÜRÜ

Kazanma kültürü gibi harcama kültürü de önemli bir ayrıntıdır. Onu ancak kazanırken oluşturacağın bilinçle elde edebilirsin.. Paran kısıtlı olsa bile, kültürünü zenginleştir..Dürüst ol.. Düşünce dürüstü ol. Düşüncelerini açıkça ifade et. Farklı düşünme hakkını kullan. Toplum içinde, farklı düşünen insanlar, lider olurlar. Lider, farklı bir yol öneren cesur insandır. Yeni kimlikler edin. Tek kimlikle yetinme, işadamı kimliği seni tarif ederken aciz kalsın. Sosyal kimlikler, büyük sorumluluklar edin. Yaşadığın toplumdan başlayarak, insana ve insanlığa ilgi duy, kendi iradenle sorumluluklar edin. Ulaşılmaz olma. Yola çıkarken, insana ne kadar yakınsan, ne kadar ulaşılabilir, konuşulabilir bir insansan, büyüdükçe de öyle kal. Değişme ve insanlara, hem sen ulaş hem de sana kolay ulaşmalarının yolunu aç.
Eleştirileri dikkate al. Sadece seni beğenen ve onaylayan insanlarla

birlikte olma. Farklı düşüncelere de kulak ver. Güven veren, saygı uyandıran iyi insan olma yolunda geliş. Geliş ki insan sende huzur bulsun, seni tanıyan umutla yolculuğuna devam etsin. Dostuna karşı mesafeli davran, ileride bir gün düşmanın olabilir.”Cesur ol. Cesaret önemlidir. Yerinde ve zamanında ortaya konan cesaret, insanı asil yapar, esaretten kurtarır.  Manevi değerler edin. İç dünyanı da zenginleştir, aklınla birlikte. Vefalı ol.  Aidiyet duygun olsun, sana iyilik yapana vefalı ol, sadakatini göster. Düşündüğünü paylaşmayı öğren. Kendin ol, kendi hayatını yaşa. Ama sakın bencilleşme, risk al, sorumluluk duy. İnsanın varlığına ve yaşadıklarına duyarlı ol. Her zaman işini iyi bilenlerle çalış. Yani profesyonellerle. Her şeyini sen yapmaya kalkma. Yapan değil, yaptıran ol. Yapabileceğin şeyler sınırlıdır, yaptırabileceğin şeyler ise sonsuz. Hafızana fazla güvenme, not tut, arşivin sağlıklı olsun. Hepsi, Altın değerinde öğütler. Başarının sırrı bu nasihatlerde yatıyor. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech