Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİSK Emekli Sen mücadeleye devam edecek

DİSK Emekli Sen Çanakkale

DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi tarafından, yazılı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, “Meşruiyetini 13 milyon emekli yurttaştan alan Emekli Sen, bütün dünya emeklileriyle omuz omuza onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edecek” ifadeleri yer aldı.

DİSK Emekli Sen tarafından geçtiğimiz gün yazılı basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan basın açıklamasında, “Biz emekliler, yıllarca bu ülkeye artı değer üretmiş, gerek üreterek gerekse verileriyle bu ülkenin refahı için çaba göstermiş yurttaşlarız. Be var ki daha elimizin nasırı geçmeden, yuttuğumuz tebeşir tozları henüz damağımızda iken, ektiğimiz toprak mahsulü kalkmamışken, yalnızca emekli olduğumuz için ötekileştirilen, yok sayılan, açlığa, yoksulluğa ve hatta ölüme terk edilen yurttaşlarız.

Bizler, DİSK Emekli Sen olarak; Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret almanın, emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil, milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlenmesinin, emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi için acilen bir intibak yasasının hayata geçirilmesinin, emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorunun bir an önce eşitlikçi bir biçimde çözüme kavuşturulmasının, sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve kamusal sağlık hizmetinin sağlanmasının, emeklilikte yaşayabileceğimiz güvenli çevre şartlarının oluşturulmasının, toplumla ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının mücadelesinden düşmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech