Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Bütçe tartışmalara neden oldu

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantılarının, 5.birleşimi, dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Kasım ayı görüşmelerinde, son toplantıda bütçe için oylama yapıldı. İl Özel İdare’nin köylere ve ilçelere yatırım için kullanılacağı bütçe planlaması tartışmalara neden oldu. Grup Başkanvekilleri söz alarak bütçe hakkında görüşlerini dile getirdiler.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı bütçe görüşmeleri sonucunda, ortaya bir komisyon raporu çıktı. Tek tek, kalem kalem ilçelere ve köylere yapılacak olan yatırımlar için bütçe planlaması yapılırken, bütçeden en fazla payı alacak olan ilçe Gelibolu, en az payı alacak olan ilçe ise Yenice olarak göze çarptı. İl Genel Meclisi’nin meclis üyeleri Gelibolu meclis üyelerini bütçeden fazla pay alabildikleri için tebrik ettiler. Yenice’ye ayrılan ödenek ise, meclis üyeleri arasında uzun uzun tartışıldı.

Mecliste komisyonun hazırladığı 2021 yılı bütçe raporu tartışmalara neden olurken, grup başkanvekilleri söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Öte yandan, komisyon tarafından hazırlanan 2021 yılı yatırım bütçe raporu oy çokluğu ile onaylandı.

“Adaletten uzak bir bütçe”

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Enver Koç, “Burada 34 kişiyiz. Bizim vergilerimizden toplanan paralarla bütçe yapıldı. Bütçe yapılırken, bütçe neye göre yapıldı bilmiyorum ama ben kendi adıma söylüyorum, biz bu bütçeye ret vereceğiz. Adaletten uzak, sıkıntılı bir bütçe okuduk ve inceledik” dedi.

“Hakka, hukuka uymayan bir program”

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, “Bakın biz Kasım ayı bütçe ayında toplamda 20 gün çalıştık. 14.cü toplantı günü bu kağıtlar komisyon başkanı tarafından ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Enver beyin söylediklerine katılıyorum. 2021 yılı performans programına baktığımızda, hakka, hukuka uymayan bir program ile karşı karşıyayız. Özellikle Yenice’nin hakkı yenmiştir” dedi.

“1 yıllık gider,sarayın 1 haftalık giderini tutmuyor”

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, “İl Özel İdare’nin yatırım bütçesi ortalama 30 Milyon TL civarında. Ayrıca ilçelerimize kaynak dağıtımı yapılırken, KÖYDES projesi kapsamında, köylerde kullanılmak üzere 30 Milyon TL vardır. Çanakkale’de 60 Milyon TL köylere üst yapı, altyapı yatırımı yapılacak bir bütçe vardır.  Sayıştay raporlarına göre günlük ortalama 10 Milyon TL harcayan sarayın, 60 Milyon TL 6 günlük gideridir. Bizim burada bir yıllık yatırım giderimiz, sarayın bir haftalık giderini tutmuyor” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech