Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babacan AK Parti’den neden ayrıldığını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz gün partisinin Çanakkale İl Kongresi için Çanakkale’deydi. Kolin Hotel’de, öğle yemeğinde, basın mensupları ile bir araya gelen Genel Başkan Babacan, AK Parti’den neden ayrıldığına ve yeni partinin nasıl oluştuğu konularına açıklık getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz gün partisinin ilk kongresi için Çanakkale’deydi. Çanakkale’de önce esnafla görüşen Genel Başkan Babacan,daha sonrasında, kongre için Kolin Hotel’e geçti. Basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Babacan, basından gelen soruları yanıtladı. Sorulardan yola çıkarak, Ali Babacan, AK Parti’den neden ayrıldığını ve DEVA Partisi’nin kuruluş fikri ile ilgili fikirlerini paylaştı.

“Cumhurbaşkanı ve etrafındaki kişiler değişmeye başladı”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Aslında, ben ve arkadaşlarım hep aynı yerde durduk. Fakat zaman içerisinde, Cumhurbaşkanı ve etrafındaki kişiler değişmeye başladı ve partinin kuruluş ilke ve değerlerinden hızla uzaklaşıldı. Düzgün insanların sayısı azaldı. Yanlış insanların sayısı çoğaldı. Hatalar çoğaldı. Biz önce içeride, hataları düzeltmek için mücadele ettik. Baktık ki hatalar karşısında mücadele ile sonuç alamıyoruz. Sonra ayrıldı. İzledik, dua ettik, işler düzelsin diye. Olmadı. Üzerimizde ciddi bir ahlaki sorumluluk hissettik.

“Ülke bu kadar kötü giderken, vicdanen rahat olamadık”
Bizler, ülke bu kadar kötü giderken, vicdanen rahat olamadık. Hiçbir şey yapmamanın, sadece izlemenin büyük bir hata olduğuna karar verdik. O noktada, yeni bir siyasi hareket kurmaya karar verdik. Tek bir kırılma noktası yok. Bir evrilme söz konusu diyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech