Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öldürme fiilinin arttığı bir gerçektir”

25  Kasım Kadına Yönelik

25  Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamada, “Yasalarımızda yapılan değişikliklerin kadına yönelik şiddeti azaltmaya yetmediği, hatta en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal eden öldürme filinin arttığı bir gerçektir” ifadeleri dikkat çekti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından basın açıklamasında bulunuldu. Geçtiğimiz senelerde, Cumhuriyet Meydanı’nda ve Baro’da yapılan açıklamalar bu sene, koronavirüs tedbirleri gereğince, yazılı olarak yapıldı.

“Pandemi sürecinde şiddet olaylarının arttığı gözlenmektedir”

Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Yasalarımızda yapılan değişikliklerin kadına yönelik şiddeti azaltmaya yetmediği, hatta en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal eden öldürme filinin arttığı bir gerçektir. Yapılan son araştırmalarda Çanakkale merkez ilçe, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en çok sağlandığı Türkiye’deki beş ilçeden biri olmasına rağmen; özellikle pandemi sürecinde kadına ve çocuğa şiddet olaylarında büyük artış gözlemlemekteyiz. Açılan boşanma davalarının büyük bir bölümünde fiziksel şiddet olmasa da manevi, cinsel, ekonomik şiddet gibi şiddet olduğu dahi fark edilmeyen şiddet türlerine maruz kalan çocuk ve kadınlara rastlıyoruz. Bu artışın önemli bir nedeninin de ülkemizde mevzuatla uygulama arasındaki yetersizliktir. Mücadelede sonuca varılmak isteniyorsa devletin bu soruna odaklanması gerekmektedir.

İstanbul sözleşmesine ilk imza atan ülke olmamıza ve sözleşmede açıkça yasaklanmasına rağmen; aile hukuku ve kadına karşı şiddet alanında uzlaşma ve arabuluculuk uygulamasına tabi olmasının düşünülmesi hukuki dayanaktan yoksundur. Bu uygulamanın sözleşmenin ihlaline yol açacağı gibi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelesine de engel olacaktır.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech