Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkan Makas: “Bu meseleyi çözeceksiniz”

AK Parti İl Başkanı Makas, Başkan Gökhan’a seslendi.

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, bugün, İl Başkanlığında gündem değerlendirmesinde bulundu. Sosyal Konutlar problemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Makas, Başkan Gökhan’ı hedef aldı. İl Başkanı Naim Makas, sosyal konutlar sorunu ile ilgili, “Artık birisinin bu sorunları bilmesi lazım. Riskli alan ile ilgili bir gereklilik yoktur. Başkanım kusura bakmayacaksınız. Bu meseleyi çözeceksiniz” ifadelerinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, bugün saat 12.00’de, AK Parti İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundu. Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantının en dikkat çekici kısmı şüphesiz sosyal konutlar problemi oldu. Başkan Makas, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a seslendi. Sorunun çözümü sizsiniz diyen Başkan Makas, bölgenin riskli alan olarak ilan edilmesi gerekli değildir dedi.

“Yöneticiler sorunları çözmekle mükelleftirler”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “”Biz elimizden geleni yaptık” ifadelerini kendilerinden duyduk. Belki de ellerinden gelen gerçek manada budur. Biz kendilerinden, yerel yönetimin kendilerine yüklediği sorumluluk neticesinde sorunları çözmesini beklerken, “Biz elimizden geleni yaptık” söylemini anlamsız buluyoruz. Yöneticiler sorumluluk sahibi olanlar, sorunları çözmekle mükelleflerdir.

“İnsanlarımızın anlayışı ile alay mı ediliyor”

Aynı konuşmanın devamında, “Ben oraya TOKİ’yi sokmadım” şeklindeki ifadeleri bize bu sürecin 7 yıllık serüvenini bir kez daha hatırlattı. Dönüp baktığımızda, bu ifadelerin altında biz tezatlık ve tutarsızlık görüyoruz. 7 yıl önce sayın Gökhan, devletimizin önemli bir kuruluşu olan, önemli hizmetleri olan kuruluşunu, adeta bir çete gibi görerek, “Ben TOKİ’yi buraya sokmam” ifadelerinin yerini bugün “Gelsin TOKİ burayı yapsın” ifadeleri almıştır. Bu tezatlığı anlamakta güçlük çekiyoruz. İnsanlarımızın anlayışı ile alay mı ediliyor?

“Artık birisinin bu sorunları bilmesi lazım”

Söylemler bunlarla da kalmıyor. “Ankara’dan TOKİ mi gelir başkası mı gelir bilemiyorum” diyerek, alay eder bir üslupla bunu ifade ediyor oluşu da bir fecaattir. Sayın Başkan siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek? Başkanım siz ne zaman bilecek diye biz bekliyoruz. Siz bilemeyecekseniz belki il başkanınız bilir. İl Başkanınız bize söyler. Artık birisi bu problemleri bilsin ve üzerine gitsin. Ama belediye başkanı ama belediye başkanına başkanlık eden yerel politikalardan da sorumlu olan il başkanı… Artık birisinin bu sorunları bilmesi lazım.

“Riskli alan ile ilgili bir gereklilik katiyen yoktur”

Her defasında sürüncemeye sokulan bu meselenin aslında, gerçekte bu şekilde  olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Oradaki meselenin riskli alan ile çözülmesi ile ilgili bir gereklilik katiyen yoktur. Oradaki mesele riskli yapıların yenilenmesi meselesidir. Riskli yapılar nasıl yenilenir? Riskli yapılar riskli binaların analizleri yapılarak yenilenir. Ben de inşaat mühendisi olduğum için bildiğim için söylüyorum. Bu kadar da emin söylüyorum.

“Riskli yapıları tespit edersiniz. Dönüşümünü sağlarsınız”

Riskli yapıları tespit edersiniz. Dönüşümünü sağlarsınız. Riskli alan ilan edilmiş, edilmemiş bunlar detaylar. Bu konu 13 yapının riskli alan olduğu tespit edilmiş ve yapı tespiti yapılmayan binalar var. Kalan binalarında riskli yapı analizini yaparsınız. Bu yapıları yenilersiniz.

“Bu meseleyi çözeceksiniz”

Sizin sözünüz değil mi “Bu benim problemim. Ben çözeceğim bu sorunu.Ben buraya TOKİ’yi sokmam” onu sokmam, bunu sokmam. Başkanım, kusura bakmayacaksınız. Bu meseleyi çözeceksiniz. Bu meseleden kaçmayacaksınız. Bu mesele kaçılacak bir mesele değil.

“Bizler hizmet bekliyoruz”

Riskli alan ilan edilmez ise şöyle olur, böyle olur söylemlerine katılmıyorum. Riskli bina tespiti ve riskli binaların tespitinden sonra yenilenmesi sürecinde, devletimizin birçok konuda destekleyici yardımları var. Hiçbirinin birinden farkı yok. Artık buradan bir siyaset devşirmenin mümkün olmadığı ortadadır. Bizler hizmet bekliyoruz.

“Bunun hesabını kim verecek?”

Bu 13 yapı riskli yapı tespit edildi ve hala orada duruyor. Bu yapılar dönüştürülmek zorundadır. bugün bir deprem olsa bunun vebalini kim verecek. Bunun hesabını kim verecek?” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech