Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Güle güle U S T A M

Fotoğrafı 7 Mart 1986 yılında çekilmişiz. Dün gibi hatırlıyorum. Denizli Gazeteciler Cemiyetinin galası vardı. Bu günlere gelmemde büyük emeği olan, her zaman Ustam demekten onur duyduğum, abi diye hitap edebildiğim, mesleki tabirimiz ile Şef’imiz Hüsnü Okumuş’un yaşamını yitirdiğini biraz önce öğrendim. Fotoğrafta soldan sağa baktığımda Ayhan Akar, Güngör Yıldız, Hüsnü Okumuş,(Rahmet diliyorum) Halit Kıvanç, Nejat Secen ve Bülent Öztürk.

Telefonum çaldı. Baktım, arayan Denizli’den eski mesai arkadaşım Fikri’ydi. Acı haberi ondan öğrendim. Çok üzüldüm. 1980’li yıllar gözümün önünden film şeridi gibi geldi geçti. Benim için hayatımdaki köşe taşlarından birisiydi Hüsnü abi. O’ndan mesleği, inceliklerini öğrendik. Öğrendik diyorum çok güzel bir ekiptik. Hepimiz evrim geçirdik. Düşünce olarak, duygu olarak, fiziki olarak da. Güle güle güzel insan, Güle Güle Ustam. Rahmet diliyorum.

Gazeteci ve Fotoğraf sanatçısı olan Hüsnü Okumuş 1947 yılında Manisa-Sarıgöl’de doğdu. 1969 yılında Ankara’da yayınlanan Vatan Gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra Abdi İpekçi yönetimindeki Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu yazı işlerinde görev aldı. 1981 yılında Hürriyet Gazetesine geçti ve Denizli Bürosunu kurdu. 1993 yılında Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosu Yazı İşleri Müdürlüğünden emekli oldu. Didim’in Akbük Beldesinde yaşamını sürdüren Hüsnü Okumuş, uzun yıllardır fotoğrafla uğraşıyordu. Çeşitli yarışmalarda ödüller alan fotoğrafları, kişisel ve karma sergilerde sergilendi, yerli ve yabancı dergilerde yayınlandı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech