Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Protokolün Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 97.

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 97. yılı dolayısıyla Çanakkale protokolü bayram mesajları yayınladı.

Vali İlhami AKTAŞ, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. yıl dönümünü milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber kutlamanın gurur ve sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan , “97 yıldır özgür bir geleceğe uyanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutluyor; bizlere bu kıymetli mirası bırakan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetin değerlerini yaşatan, gelecek nesillere taşıyan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Cumhuriyeti geleceğe güçlü bir şekilde taşımak en büyük görevimiz. Cumhuriyet; cumhurla, milli iradenin ışığıyla 100. yılına koşuyor. Destansı bir direniş ve mücadele sonucunda Cumhuriyet kurularak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edildi. Koruyup yüceltmek, güçlü bir demokrasiyle taçlandırmak görevimiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor; Çanakkaleli hemşehrilerimizin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek , “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma sorumluluğunun farkında, Ata’sının izinde, laik, sosyal hukuk devletine inanmış yurttaşlar olarak, sonsuza kadar ‘Cumhuriyet’ diyeceğiz. Bugün Ortadoğu coğrafyasında bir Irak, bir Suriye olmadıysak, her şeye karşın dünyada saygın bir yerimiz varsa nedeni Cumhuriyettir. Cumhuriyetimizin 97. yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!”

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan: “Biz Çanakkale Barosu Avukatları bu bilinçle Cumhuriyetimizi ve milli egemenliğimizi, yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığımızı devam ettireceğiz. Gururla ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyetimizi, kararlı ve sağlam adımlarla ilerleye götürmek en büyük gayemiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. yılını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Yüce Türk Milleti olarak, bizlere emanet edilen Cumhuriyetimiz için daha çok çalışmak zorundayız. Bizler Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümüne heyecanla yaklaşırken, daha güçlü ve büyük devlet olarak bu onurlu mirası geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Çanakkaleli hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Cumhuriyet Halk Partisi tüm zorluklara, engellere ve saray rejiminin dayatmalarına karşı, ulusun kaderini tek adamın heves ve ihtiraslarına bırakmayacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu değerleri ekseninde, demokrasiyi savunmaya kararlılıkla devam edecektir. Yüce Atatürk’ün , “çağdaş-yurttaş, çağdaş-toplum, çağdaş-devlet” ülküsünden asla vaz geçmeyeceğiz.”

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı,  “Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi Millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.”

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram: “Aziz Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Millet iradesinin tecelli ettiği ve uğruna ecdadımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bedeller ödediği vatanımızı ilelebet payidar kılmak hepimizin görevidir.”

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya “29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Bağımsızlık mücadelesinin en büyük meyvesi olan, özgür bir Türkiye Cumhuriyet’inin doğuşunun 97. Yıl dönümünü sevinç, onur ve gururla kutlamaktayız.

Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet; geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı, gurur verici atılım ve başarıları sağlamamızı, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç verecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle; Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ise “Tüm bayramlarda olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı da milletçe kenetlenmek için önemli bir fırsattır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, Biga Ticaret ve Sanayi Odası adına iş dünyamızın ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech