Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızıya dönüyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu önemli açıklamalarda, Çanakkale’de görülen vaka sayısının yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekmişti. O günden sonra Çanakkale’de vatandaşlar tedirgin olurken, Hayat Eve Sığar uygulamasında da, Merkez’de kırmızı ve aciliyet taşıyan alanların arttığı gözlendi. Çanakkale Merkez’de, bir hafta önce mavi renk olan bölgelerde kırmızı renkler artışa geçti ve Esenler Mahallesi’nden, Barbaros Mahallesi’ne kadar kırmızı alanlar görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar ile Çanakkale’deki koronavirüs pozitif vakaların arttığını belirtmişti. Çanakkale’de vakalarda yüzde 50 oranında artış var diyen Bakan Koca, tedbiri elden bırakmamamız lazım diyerek herkesin dikkatli olmasını söylemişti.

“Bir hafta önce mavi olan bölgeler kızardı”

Hayat Eve Sığar uygulamasında Çanakkale bölgesi detaylı bir şekilde incelendiğinde kırmızı bölgelerin varlığında artış yaşandığı gözlendi. Bundan tam bir hafta öncesinde, aynı haritada, mavi ve yeşil olan bölgelerin renkleri kırmızı yani pozitif vaka yoğunluğu olan bölgelere dönüştü.

“Esenler’den Barbaros’a…”

Uygulama üzerinden hangi mahallede, hangi bölgede pozitif vaka olduğu görülürken, Çanakkale Merkez’de kırmızı alanların Esenler Mahallesi’nde, Barbaros Mahallesi’nde olduğu gözlendi. Yine haritadan ortaya çıkan sonuçlara göre ise Esenler Mahallesi’nde, Ahmet Piriştina Caddesi’nin olduğu bölgelerin pozitif yoğunluklu olduğu görsellerle belgelendi.

“Kısıtlamalar geliyor iddiası”

Geçtiğimiz gün ise İl Pandemi Kurulu Vali İlhami Aktaş başkanlığında, Deniz Polisevi’nde toplandı. Toplantı sonrasında il genelinde bazı kısıtlamaların uygulamaya geçirileceği iddia edildi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech