Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korktuğumuz başımıza geldi

1 hafta önce Çanakkale’de,

1 hafta önce Çanakkale’de, okullarda, herhangi bir koronavirüs haberi yoktu. 1 hafta içerisinde, vaka haberleri üst üste gelmeye başladı. Çanakkale Merkez’de 4, Biga’da 4 okulda sınıflar karantinaya alındı. Karantinaya alınan sınıfların dışında, okulda eğitimlere devam edildiği ifade edildi. Okullarda, karantina ve koronavirüs haberleri duyulmaya başladıkça, yüz yüze eğitim için okula giden öğrenci sayısında düşüş olduğu öğrenildi. Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Bir hafta önce bir şey yokken, korktuğumuz başımıza geldi” ifadelerinde bulundu.

Çanakkale’de günler öncesinde, okullardan herhangi bir koronavirüs pozitif haberi duyulmuyordu. Çok kısa bir süre içerisinde, koronavirüs haberleri duyulmaya ve karantina uygulamalarına başlandı. Edinilen bilgiye göre Çanakkale Merkez’de 4 okul ve Biga’da 4 okulda, sınıflar karantinaya alındı. Karantinaya alınan sınıflardaki öğrenciler ve derse giren öğretmenler karantinaya alındı. O sınıfların dışında kalan sınıflarda eğitimin devam ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarda, 2 Kasım itibariyle 5. ve 9. sınıfların yüz yüze eğitime geçecekleri ifade edildi. Yüz yüze eğitime geçilmesi ile Çanakkale’de korktuğumuz başımıza geldi. Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Veliler kaygılı, okula öğrencilerin yüzde 80’i geliyordu. Haberler duyuldukça yüzde 20’si gelmeye başladı” dedi.

 “1 hafta önce vaka yoktu. Korkulan oldu”

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “1 hafta önce, okullarda herhangi bir vaka haberi almıyorduk. Şimdi korkulan oldu. Merkez’de 4, Biga’da 4 okulda koronavirüs pozitif vakaları var. Koronavirüs testi pozitif olan öğrencilerin bulundukları sınıflar karantinaya alınıyor. Öğretmenler ve öğrenciler ise tedavilerini evde sürdürüyorlar. Okullarda eğitim devam ediyor.

 “Okulda öğrencilerin yüzde 20’si kaldı”

Okullarda öğrencilerin yüzde 80’i yüz yüze eğitim için geliyorlardı. Koronavirüs testi pozitif çıkan öğrenciler olduğu duyulunca, okulda öğrencilerin yüzde 20’si kaldı. Diğer okullarda da aynı durum söz konusu.

“5.ve 9. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacakları haberi endişe yarattı”

Kaygının ve endişenin yüksek olduğu bir anda, 5. ve 9. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması tedirginliği arttırdı. Veliler bir hafta önce olumsuz bir durum yokken, bir anda pozitif vakaların gelmesi ile panik oldular. Lokal olarak sınıfların kapatılması çözüm değil. Okullarda net bir şekilde önlemler alınması gerekiyor.

“Bilgilendirme yapılmadığında, kirli bilgi dolaşıyor”

İdareciler tarafından bilgi paylaşımı yapılması gerekiyor. Bilgilendirme yapılmadığı zaman, kirli bilgi dolaşımı yaşanıyor” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech