Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin kadın muhtarı Ayşe Dereli: “Gururluyum”

19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene katılan Ayşe Dereli, meydandaki tek kadın muhtar olarak dikkat çekti. Kepez Hamidiye Mahallesi Muhtarı olan Ayşe Dereli ile röportaj gerçekleştirdik. Dereli, “Çanakkale’de kadın muhtar olmaktan gurur duyuyorum. Vatandaş bir sorunu olduğunda bize güven duyup gelip, sorunları rahat bir şekilde anlatabiliyor” ifadesinde bulundu. Dereli, Çanakkale’nin sayılı kadın muhtarlarından birisi olarak görevini sürdürüyor.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, dün saat 10.30’da, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene katılan muhtarlar arasında birisi vardı ki tüm dikkatleri üzerine çekti. Törende yer alan tek kadın muhtar olan, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ayşe Dereli ile röportaj gerçekleştirdik.

Çanakkale’de kadın muhtarlar, bir elin parmaklarını geçmezken, onlardan birisi olan Dereli’ye, Çanakkale’de kadın muhtar olmak ne ifade eder ve kadına şiddet olaylarında kadınlarla kurduğu iletişimi sorduk. Dereli, “Kadın muhtar olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Çanakkale’de sayılı kadın muhtarlardan birisi olmak nasıl bir duygu?

“Kadın muhtar olmaktan gurur duyuyorum”

Kepez Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ayşe Dereli, “Çanakkale’nin ilk kadın muhtarı, Esenler Mahallesi muhtarı Nazife hanımdır. Ondan sonra biz sırayla olduk. Benim üçüncü dönemim… Biz 3 kadın muhtarız ve bize son zamanlarda Güzelyalı Muhtarı Elif hanımda eklendi. Büyükşehirlerde biz federasyona bağlıyız ve konfederasyonda da gördüğüm kadarıyla epey bir kadın muhtar var. Kadın muhtar olmaktan gurur duyuyorum.”

Vatandaşın bir sorunu olduğunda direk size gelir mi?

“Vatandaşın bir sorunu olduğunda direk bize geliyor”

Ayşe Dereli, “Vatandaşın mahallede bir sorunu olduğunda, erkek muhtardan daha çok bize geliyorlar. Sorular soruyorlar. Bilgi alıyorlar. Elimizden geldiğince yapmaya ve herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Mahallede yaşanan kadına şiddet olayları ile ilgili, kadın muhtar olmak,vatandaşlarla iletişiminize  artı olarak yansıyor mu?

Ayşe Dereli, “Mahallede kadın muhtar olduğumuzdan, kadınlar arasında güç kuvvet doğuyor. Kendilerine yakın hissettikleri için birçok konu hakkında konuşabiliyoruz. Kim hatalıysa cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Her zaman anaç bir tavırla yaklaşıyoruz. Anneyiz, ailenin damarıyız. Kadın olmanın tabi ki zorlukları var. Ama mutluyuz. Ben her zaman onu söylüyorum, “Doğarken muhtar olarak doğmalıymışım.” Yabancı gelen herkes dikkatimizi çekiyor ve algılarımız daha açık bir şekilde farklı kadın bakışı ile mahallede koordinasyonu sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech