Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

Sporda yokuş aşağı

Bir zamanlar Dardanelspor fırtınası yaşanan Çanakkale’de,uzun zamandır sportif anlamda bir başarı ve atılım görülemiyor. İki takımının sırtladığı şehrin adı, Türkiye’nin farklı noktalarında zikredilirken, iki takım dışında, bir başarıya hasret kalan Çanakkaleliler, umudunu kaybetmeye başladı.

Çanakkale’nin iki voleybol takımı Çan Gençlik Kalespor ve Çanakkale Belediyespor, Sultanlar Ligi’nde ve 1.Lig’de mücadele ediyorlar. İki takımın başarısı ve altyapısı gözle görülür şekilde gelişirken, Çanakkale’de voleybol anlamında umut ışıkları varlığını koruyor.

Öte yandan futbol ve basketbol branşlarında kentin esamesi okunmuyor. Ne yazık ki uzun zamandır!

Çanakkale’deki mevcut basketbol takımları geçtiğimiz yıllarda kapandı, yatırımlar durdu, olan takımlardaki basketbolcular, sporu bıraktı, üniversiteye gidip, meslek sahibi oldular. Futbol da bir Dardanel efsanesi vardı, adı sadece efsane olarak kaldı. Dardanel profesyonel bir atmosferden, amatörlüğe dikey geçiş yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde BESYO (Beden Eğitimi) bölümü okumak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, okul bittiği gibi Çanakkale’den kaçıyorlar. Spor salonlarında asgari ücretle çalışanlar kendilerini şanslı sayarlarken, antrenör olabilen ise bir elin parmaklarını geçmiyor.

Yatırım yapıldığı söyleniyor fakat ortada başarı yok.

Çanakkale’nin amatör kulüplerinde ise sorunlar bitmiyor. Yatırım ve destek görmeyen Amatör Lig’lerde mücadele eden futbol kulüpleri maça giderlerken, otobüslerinin benzin paralarını bile kendi ceplerinden karşılıyorlar. Karate branşında şampiyon olan sporcumuz, kürsüde madalyasını alıyor, ertesi gün çalışacak spor salonu bulamıyor.

Görünürde iyiyiz ama iki kulüp olmasa halimiz harap olacak. Çanakkale’nin spor camiasına ve sporcularına göre hızlı bir şekilde yatırım alıp, somut adımlar atılması gerekiyor. Yoksa Çanakkale bu kadar çok gencin spor yaparak, hiçbir şekilde kurumsallaşamadığı bir il olma yolunda hızla yokuş aşağı gidiyor.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech