Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef; kırsalda istihdam

Çanakkale Belediyesi, kırsal kalkınmanın

Çanakkale Belediyesi, kırsal kalkınmanın sağlanması ve yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacı ile gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda, ürettiği karakılçık buğdayı tohumlarını üreticiler ile buluşturdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ülgür Gökhan ise “Buradaki hedefimiz kırsal kalkınmaya destek olmak. Böylelikle kırsaldan kente göçün önüne geçebilmek, kırsaldaki gençleri üretimin içine sokabilmek ve aynı zamanda da istihdam yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

2019-2020 üretim sezonunda belediyeye ait 107 dekar tarımsal vasıflı arazide ekimi gerçekleştirilen atalık karakılçık buğdayı, Tohum Sandığı’nda düzenlenen etkinlikle üreticiler ile buluşturulmaya başlandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu, Tohum Sandığı Personeli ile üreticiler katıldı. Etkinlikte üreticiler ile bir araya gelen Başkan Gökhan, belediye tarafından üretilen atalık karakılçık buğdayı tohumlarının üretim süreci hakkında bilgi verirken, atalık tohumların gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Kırsal kalkınmayı önemsediğini ifade eden Başkan Gökhan, özellikle kırsaldaki genç nüfusun üretime katılabilmesi ve istihdam sağlanabilmesi için çalıştıklarını belirtti.

“Her yıl Artan Miktarda Tohum Dağıtacağız”

Karakılçık buğdayı tohumlarının üreticilerle buluşturulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan; “107 dekar alanda karakılçık buğdayı üretimi gerçekleştirdik. Ürettiğimiz karakılçık buğdaylarından elde ettiğimiz tohumları üreticilerimize dağıtıyoruz. Verdiğimiz tohumları da yüzde 20 fazlası ile geri alacağız. Daha sonraki yıllarda artan miktarlarda bu tohumları çiftçilerimize dağıtacağız. Aynı zamanda da çiftçilerimizin verdiğimiz tohumlardan ürettiği ürünlere de alma garantisi veriyoruz” dedi.

“Atalık Tohumların Çoğalması İçin Çalışıyoruz”

Yerel tohumlarının korunması ve gelecek nesillere ulaştırılabilmesi için Çanakkale Belediyesinin büyük bir çaba gösterdiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Tabi burada sadece buğday değil, başka ürünlerin tohumlarını da üretiyoruz. Bakla, susam ve nohut gibi bizim yöremize özgü ürünleri üretiyoruz ve bunların tohumlarını da dağıtıyoruz. Atalık tohumlarımızın çoğalması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

“Üretilen Ürünleri Halka Ulaştıracağız”

Üreticiler tarafından yerel tohumlardan üretilen ürünleri kooperatif aracılığı ile halka ulaştırılacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Bu verdiğimiz tohumlardan üretilen buğdaylar ile un yapılarak ekmek üreteceğiz. Bu ürettiğimiz ekmekleri de Halkın Bakkalı kanalı ile halkımıza ulaştıracağız. Dolayısı ile tarladan sofraya kadar olan bütün süreçte kooperatifimiz yer alacak. Çanakkale Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde kooperatiflerimizi destekliyoruz” dedi.

“Kırsalda İstihdam Yaratmayın Amaçlıyoruz”

Konuşmasına kırsal kalkınmasının önemini vurgulayarak sürdüren Başkan Gökhan; “Buradaki hedefimiz kırsal kalkınmaya destek olmak. Böylelikle kırsaldan kente göçün önüne geçebilmek, kırsaldaki gençleri üretimin içine sokabilmek ve aynı zamanda da istihdam yaratmayı amaçlıyoruz. Tabi aynı zamanda tarımsal üretimi ve yerel tohumlarımızın kullanımını arttırmayı da hedefliyoruz. Bugüne kadar iyi bir şekilde getirdik ve umarız bunu daha da arttırarak büyüteceğiz” dedi.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech