Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Tencerelerde et yok dert var”

Çanakkaleli kadınlar ekonomik krize dikkat çekmek amacıyla, tencereleri bomboş bir şekilde pazar yerinde herkese sergilediler. CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen eylemde, evlerde yemek yapmakta, geçinmekte zorlanan insanların halleri, ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı bomboş tencerelerle kamuoyuna gösterilmiş oldu. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol yapmış olduğu açıklamada, “Maaşlar tencereleri doldurmaya yetmiyor. Artık tencerelerde et yok dert var!” ifadelerinde bulundu.   

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen eylemde, bomboş tencereler, kapalı pazar yerinde kamuoyu ile paylaşıldı. Kadın Kolları tarafından düzenlenen eylem Cumartesi günü Esenler Mahallesi’nde pazar yerinde ve Salı günü yine pazar yerinde gerçekleşecek. Saat 13.00 ile 16.00 arasında süren eylemde, bomboş tencereler herkesin görebileceği şekilde 3 saat boyunca pazar alanlarında yer alacak.

“Maaşlarla tencereler dolmamakta…”

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sibel Erol konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erol yapmış olduğu açıklamada, “Ülkemizin son günlerde ekonomik olarak kötü günler yaşadığını en çok kadınlar bilmekte. Burada bu şekilde boş tencerelerle, vatandaşları karşılıyoruz. Paralarımız, aldığımız maaşlarımız un ufak elek olmakta… O maaşlarla tencereler dolmamakta…

“Biz bu dertler bitsin istiyoruz”

Şu tencerelerde güzel yemekler pişiriliyordu. Artık bu tencerelerde et yok dert var. Biz bu dertler bitsin istiyoruz. Kadınlarımız pazar alışverişlerini dolu dolu yapsınlar istiyoruz. Pazar alışverişi yapıldıktan sonra paralar bitmesin istiyoruz.

“Tencereyi kapan gelsin”

Emeklilerin ve çiftçilerimizin halleri ortada. Çiftçilerimiz 30 kuruşa biber satamıyor biz pazarda o biberi 5 TL’ye satın alıyoruz. Bu paralar nereye gidiyor? İstedik ki bu konuya artık dikkat çekelim. Bu şekilde böyle devam edilemez. Duyarlılık göstermek adına herkesi bu eyleme davet ediyorum. Tenceresini kapan gelsin” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech