Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu sistemle çocuk işçiler artabilir”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 2020-2021 Eğitim- Öğretim Döneminin başlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitimde öğrencilerin derse ulaşımındaki fırsat eşitsizliklerinin giderilmesi amacıyla gerekli önlemler alınmasını istiyoruz, aksi halde “çocuk işçilere” yeni katılımların olabileceği konusunda uyarıyoruz” dendi.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Çanakkale Şubesi’nin haberine göre; Yeni eğitim dönemiyle birlikte uygulanan sistem, çocuk işçi sayısını arttırabilir. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Çanakkale Şubesi tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Wuhan’dan (Çin Halk Cumhuriyeti) adım adım tüm dünyaya yayılan Corona virüs salgınının ardından, sosyal devlet anlayışının temel göstergelerinden olan “sağlık hakkının”, ekonomik kaygılarla göz ardı edildiği belirtilerek şöyle dendi:

“Salgın kontrol altına alınamadan AVM’lerin açılması, turizm şirketlerinin baskısıyla seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ve özel okulların açılmasına olanak sağlanması; hiçbir biçimde saydam olmayan kriz yönetimi “yeni normal” diye adlandırılan dönemin tam bir “yeni salgın” dönemi haline dönüşmesine neden olmuştur. Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere ülkemizin sağlık örgütleri, sağlık çalışanları, bilim insanları, eczacılar salgının doğru yönetilebilmesi için sürece katkıda bulunmaya çaba göstermişler ancak önerileri dikkate alınmamıştır.”

“Canları pahasına salgına karşı özveriyle mücadele eden tüm sağlık çalışanlarını saygı ve minnetle selamlarken Türk Tabipleri Birliği’ne yapılan haksız saldırıyı kınadığımızı da belirtiyoruz. Bilimsel, çağdaş, demokratik ve kamusal eğitim anlayışından hızla uzaklaştığımız; piyasalaştırılan, yöneticilerin kişisel tercihlerine ve tarikatların güdümüne terk edilmiş olan eğitim sistemimiz salgın karşısında iyice açmaz içine sürüklenmiştir. Öğretmen maaşlarını milli eğitimin en büyük yükü gören bir anlayışın eğitim sorunlarını çözme konusunda ne ölçüde samimi olduğu tartışmaya bile gerek olmayacak kadar açıktır. Salgının başından bu yana uygulanan uzaktan eğitim, öğrencilerimiz arasındaki fırsat eşitsizliğini körükleyen bir sonuç doğurmuş; yeterli televizyon, bilgisayar ve internet ağına sahip olamayan öğrencilerimiz bütün bir eğitim dönemini adeta boşa geçirmek zorunda kalmışlardır.”

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri olarak, uzaktan eğitimde öğrencilerin derse ulaşımındaki fırsat eşitsizliklerinin giderilmesi amacıyla gerekli önlemler alınmasını istiyoruz, aksi halde “çocuk işçilere” yeni katılımların olabileceği konusunda uyarıyoruz. Öğretmen, derslik, çalışan yetersizliklerinin giderilmesini; bunun için liyakat koşulları gözetilerek yeni öğretmen atamaları yapılmasını, okullarda çalışan istihdam edilmesinin koşullarının yeniden sağlanmasını, derslik yetersizliği konusunda uzaktan eğitim yapan üniversitelerin olanaklarından yararlanılmasını öneriyoruz. Kapatılan köy okullarının onarılarak yeniden öğrencileriyle buluşturulmasının ivedilikle gerçekleştirilmesi yoksa çok geç kalınmış olacağı konusunda uyarıyoruz. Sağlık koşullarının iyileştirildiği okullarda haftanın 7 günü dönüşümlü seyreltilmiş eğitim uygulamaları yapılmasını öneriyoruz.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech