Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin en çok tercih edilen bölgeleri

İstanbullular arasında, Çanakkale yerleşilecek

İstanbullular arasında, Çanakkale yerleşilecek en güzel yer olarak zikredilmeye, kent il dışından çokça tercih edilmeye başlandı. Gerek emekli olduktan sonra yerleşmek için, gerekse İstanbul’dan çalışmak için Çanakkale’ye gelen vatandaş oranında ciddi bir artış meydana geldi. Yeni Çanakkale olarak anılan yerlerde ise 1+1 evlerin kiraları bin TL’ye dayandı.

Çanakkale’nin farklı noktaları yeni yerleşim alanları haline gelirken, Karacaören ovaları, yeni devlet hastanesi çevresi ve tekzen bölgesi tercih edilmeye başlandı. Tercih sebebi, merkezdeki dairelerin kiralarına nazaran, bu bölgelerde yer alan dairelerin kiralarının uygun olmasıydı. Bu durum yavaş yavaş tersine dönmeye başladı.

Çanakkale son zamanlarda göçmenler tarafından çokça tercih edilirken, Avrupa’ya geçmek isteyen ve çalışmak için Çanakkale’de kalan göçmenlerin oranının arttığı görüldü. Afganlar, Türkmenler farklı iş kollarında çalışırlarken, zaman zaman göçmenlerin aldıkları maaşların, üniversite mezunu vatandaşların maaşlarından yüksek oldukları belirlendi.

Emekli olduktan sonra yerleşmek, yaşamak için tercih edilen Çanakkale, artık İstanbul ve Ankara’da iş bulamayan gençlerinde iş aradıkları, yerleşmek için akıllarına gelen bir kent haline büründü. Zaten mevcut durumda yaşanan işsizlik problemi, son zamanlarda artışa geçti. İŞKUR programları ile üniversite mezunu gençler, asgari ücretle yaşam telaşına düştüler.

Çanakkale’nin yeni yerleşim alanları olarak adlandırılan Tekzen bölgesi, Karacaören ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi  çevresindeki konutlar, son zamanlarda tercih edilir oldu. Kent merkezinde 1+1 konutların kiraları bin TL’yi aşınca, vatandaşlar çözüm için soluğu kentten uzak noktalarda aldılar. Bu alternatif bölgelerde ise 650 TL’den başlayan 1+1 dairelerin kiraları 1.500 TL’ye kadar çıkıyor. Yine aynı bölgelerde satılık 1 +1 konutların fiyatları ise 200 bin TL’den başlar oldu.

Çanakkale’de artık 650 TL’nin altında 1+1 daire bulmak mucize olurken, ev sahibi olmak hayal oldu. Kiralar ise vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech