Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeniceli çiftçi, iflas noktasına geldi”

Gelecek Partisi İl Başkanı

Gelecek Partisi İl Başkanı Hüseyin Yıldırım bir dizi ziyaret ve temas için hafta sonunu Yenice’de geçirdi. Türkiye’nin kapya biber merkezi Yenice’de üreticileri ziyaret eden Yıldırım, çiftçinin artık iflas etme noktasında olduğunu ifade ederek, “Yenice ilçemizde geçen sene 1.50-2 TL’ye alıcı bulan kapya biber bu sene 60-80 kuruş arası bir fiyata alıcı bulamıyor” dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Hüseyin Yıldırım bir dizi ziyaret ve temas için hafta sonunu Yenice’de geçirdi. Türkiye’nin kapya biber merkezi Yenice’de üreticileri ziyaret eden Yıldırım, üreticilerin zor durumda olduklarını böyle devam ederse gelecek sezon için bölgede kapya biber üretimi yapılmayacağını ifade etti.

“KAPYA BİBER BU SENE 60-80 KURUŞ ARASI BİR FİYATA ALICI BULAMIYOR”

Yıldırım, yaptığı açıklamalarda şu cümleleri kullandı; “Maalesef ülkemizde herkes gibi çiftçilerimiz de zor bir dönemden geçiyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren çiftçilerimiz iflas noktasına gelmiş durumdalar. Türkiye’nin kapya üretim merkezi olan Yenice ilçemizde geçen sene 1.50-2 TL’ye alıcı bulan kapya biber bu sene 60-80 kuruş arası bir fiyata alıcı bulamıyor.”

“VEKİLLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

“Geçen sene mazot vb sabit giderler daha düşükken bu sene ise sabit giderlerde almış başını gidiyor. Dolar 8 Liraya dayanmış fakat neyse ki çiftçimizin dolar ile işi yok ürünü dolar ile satmıyor! Hasat zamanı şov için buraları ziyaret eden fakat hasattan sonra çiftçimiz ne durumda diyemeyen bölgenin vekillerini göreve davet ediyorum.”

“ÇİFTÇİMİZ, ÜRÜNÜ ÜRETEMEME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKTIR”

“Çanakkale’yi her anlamda güçlü temsil etmek demek kapya biber üreticileri için de bir çözüm bulmayı gerektirmektedir. Vekillerimizin mecliste bu konuyu gündeme getirmesi ve bir kanun teklifi veya benzeri bir düzenleme ile kapya biber üretiminde de taban fiyat uygulamasına acilen geçilmelidir yoksa çiftçimiz bu güzide ürünü üretememe tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech