Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut satışlarında düşüş var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Temmuz ayında 229 bin 357 olarak gerçekleşen Türkiye genelindeki konut satışları, Ağustos ayında ise ciddi bir düşüşle 170 bin 408 oldu. Çanakkale’deki tabloda da aynı düşüş gözlendi. Temmuz ayında kent genelinde bin 972 konut satılırken, Ağustos ayı itibariyle konut satışı sayısı bin 474’te kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Türkiye genelindeki konut satışlarının istatistiğini açıkladı. Buna göre, 2020 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %54,2 artarak 170 bin 408 oldu. Konut satışlarında ilk sırada İstanbul yer aldı. Yedi tepeli şehir, 30 bin 292 konut satışı ile pastadaki en büyük paya sahip… Bununla birlikte konut satışlarındaki sıralamada İstanbul’u 17 bin 131 konut satışı ile Ankara, 11 bin 145 konut satışı ile İzmir takip etti. Konut satış sayısının düşük olduğu il ise 99 konut ile Şırnak oldu. 

Öte yandan aylık istatistiklere bakıldığında ise durum o kadar parlak değil. Yine Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), verileri baz alındığında açıklanan Ağustos ayı konut satış istatistiklerinin bir önceki aydan düşük olduğu gözleniyor. 

Buna göre Temmuz ayında 229 bin 357 olarak gerçekleşen Türkiye genelindeki konut satışları, Ağustos ayında ise ciddi bir düşüş yaşayarak 170 bin 408 oldu. 

Çanakkale’deki tabloda da aynı düşüş gözlendi. Temmuz ayında kent genelinde bin 972 konut satılırken, Ağustos ayı itibariyle konut satışı sayısı bin 474’te kaldı. 

Esra Çanlı 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech