Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz de sürecin takipçisi olacağız”

Geçtiğimiz günlerde Lapseki’de bulunan

Geçtiğimiz günlerde Lapseki’de bulunan bir asfaltın silikon ile doldurulduğu iddia edilmişti. Karayolunun silikon ile doldurulması akıllara yatmazken ve tepki çekerken, CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir,  yapılan hatalı yol hakkında bir basın açıklaması yaparak; “Biz de sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir’in Lapseki’de yapılan hatalı yol hakkındaki açıklamasının tamamı ise şu şekilde: “İhalesi Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılarak Aslan Yol Firmasına ihale edilen yol yapım projesi kapsamında, Lapseki Eçialan beton asfalt yolu Sindal sapağında başlayıp Hacıgelen Köyüne kadar 19 km beton asfalt dökülmüştür. Lapseki İlçesi KÖYDES ödeneğinden de 1 milyon 500 bin TL kullanılan yolun yapılmasından itibaren 3 ay içinde hatalı olarak yapıldığı ortaya çıkmıştır. Malesef Sindal-Beybaş Köyü arası yer yer çatlaklar, yarıklar baş göstermiştir. Bu da beton asfalt yönteminin sorgulanmasına sebep olmuştur. Oluşan büyük çaptaki çatlakların silikon, mastık ve çimento malzemesi ile doldurulması yoluna gidilmiştir. Böyle bir yol onarım yöntemi söz konusu mudur?
İl Özel İdaresi ve Köydes kaynakları ile yapılmış olan bu yolların, yapımı üzerinden birkaç ay geçmesiyle kullanılmaz hale gelmesi kabul edilemez. Gerekli denetimler yapılmamıştır. Hatalı yapılan bu yol çalışmasına ilişkin kamunun zararı tazmin edilmeli ve yol gerektiği gibi onarılmalıdır. Biz de sürecin takipçisi olacağız.”  dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech