Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

MOTOSİKLETLER

Hava sıcak olunca serin yerler arıyoruz.,Bunlardan birisi de,balkonumuz. Truva caddesine bakıyor.Haliyle,gelen geçen araçların,trafikteki durumunu çok iyi gözlemliyoruz.Efendi,efendi gidenler var.Bunun aksine,50 metre sonra trafik ışıklarında duracağını bile,bile son sürat gaz basanlar davar.Ya,gök gürültüsü gibi ses çıkaran motosikletler.Bunlara bir türlü çare bulunmadı.Nasıl bağırıyorlar, anlatmak mümkün değil.Bu hadsizlerden bir ikisinin motoru bağlansa,bir daha böyle bir şeye tevessül etmezler.Dememizi o ki, Truva  caddesinde,,ara sıra sırf  motosiklet denetimi yapılsa.Bu çok bağıran Motosikletler kontrol edilse nasıl olur?Gerçekten,vatandaş bu konudan çok rahatsız.Bu terbiyesizler,Millete,devlete kafa tutuyorlar resmen.Adamlar,gece, gündüz,sabah akşam,tatil dinlemiyorlar.Bas bas bağırtıyorlar motorlarını.Ne anlıyorlar bu işten. Bizler idrak edemiyoruz. Aslına bakarsanız, kurallara riayet eden iki teker motosikletliler de, bunlardan şikâyetçi. Zira kurallara uyan bu insanlar, ne yazık ki, aymazlarla aynı kefeye koyuluyorlar. Trafik ekipleri, bu Motorların eksoz denetimlerini yapıyorlar mı? Ayrıca bunların plakası da eğri olduğu için okunmuyor. Görebilsek, Polise ihbar edeceğiz. Öncelikle, rutin kontrollerde, plakanın okunmaması için eğrilmiş, çamur sürülmüş, ip geçirilmiş, vidalanmış olan motosikletlerin cezalandırılması gerekiyor. Bunlarla mücadele şart. Allah korusun. Yarın bir kazaya karıştıklarında, plakaları okunmadığı için bulunamayacaklar.

GÜLMECE

Adamın biri, motosiklet kullanmak istiyormuş. Bir gün hayalleri gerçek olmuş; bir Honda motosiklet almış. Adam, yeni aldığı motosikletiyle otobana çıkmış, gaza basmış da basmış. Önünde gitmekte olan arabaya yetişmiş, eliyle camını tıklatarak sormuş:
– Abi, sen hiç Honda motosiklet kullandın mı?
Arabanın sürücüsü bozuk atmış: – Git kardeşim başımdan, deli misin? Sonra da gaza basıp, yoluna devam etmiş. Hondayı kullanan adam, arabaya tekrar yetişmiş ve yine sormuş: – Abi, sen hiç Honda motosiklet kullandın mı? Arabanın sürücüsü öfkeyle bağırmış:
– Git ulan başımdan manyak!.. Arabanın sürücüsü tekrar gaza basıp, motosikletliden kurtulmayı düşünüyormuş. Tam o sırada Honda motosikleti kullanan adam, büyük bir gürültüyle yol kenarında duran direğe çarpmış ve acı içinde kıvranmaya başlamış. Arabanın sürücüsü buna görünce; hemen aracını durdurup sağa çekmiş ve kaza yapan motosikletlinin yardımına koşmuş. Acı ile kıvranan yaralı, adamın geldiğini görünce, yine sormuş: – Abi, sen hiç Honda motosiklet kullandın mı? Yardıma gelen sürücü iyice afallamış: – Niye bu soruyu devamlı sorup duruyorsun kardeşim? Yaralı boynunu bükmüş:
– Abi, bu meretin frenini bulamadım da onu soracaktım!..Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech