Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Soykan: “tedbirlere uymamız büyük önem taşımaktadır”

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Soykan, son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki hızlı artışların “Pandemide acaba ikinci dalga mı geliyor ?” sorusunu akıllara getirdiğini ve bu süreçte tedbirlerin elden bırakılmadan ciddi bir şekilde uygulanmasının  salgının azaltılıp kontrol altında tutulabilmesi için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Devlet ve işletmelerin, varlıklarını koruyup ve sürdürebilmeleri için mali müşavirlik mesleğinin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Oda Başkanı SOYKAN , “ COVID-19 süreci, ülkemizde mali müşavirlik mesleğinin vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koymuş, kamu finansmanının ve işletmelerin sürdürülebilirliğinin mali müşavirlerin sundukları hizmetlere bağlı olduğu çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19  pandemisinin ülkemizde görülmeye başlandığı günden itibaren ara vermeden bıkmadan, yılmadan çalışan ve  bu sürecin sessiz kahramanlarından olan meslek mensuplarımız, maalesef son günlerde salgınla mücadelede ciddi kayıplar vermektedir. Her gün artan kayıplarımız artık bazı tedbirlerin sıkı bir şekilde hayata geçirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Ülkemiz genelinde son günlerde hasta sayıları hızla artarken, özellikle meslek mensuplarımız arasında COVID-19 vakaları çok fazla görülmeye başlanmıştır. Meslek mensuplarımız bu süreçte, işletmelerin, kamu kurumlarının hep yanında olmuş, sessiz, sedasız çıkan her yeni uygulamayı sorunsuz ve başarılı bir şekilde uygulamıştır. Kısa çalışma ödeneği, işsizlik fonu ödemeleri, pandemi kredileri, MUH-SGK, beyan ve bildirimleri gibi uygulamalarda işletmelerin mağdur olmaması adına iş ve işlemler, hızlı ve etkili bir biçimde tamamlanmıştır. Müşterilerimizin iş ve işlemlerini yapabilmemiz ve onların yanında olabilmemiz, meslek mensuplarımızın ve büro çalışanlarımızın sağlıklarını koruyabilmesine ve olası bulaş riskini kontrol altına alabilmemize bağlıdır.” dedi.

Covid-19 pandemisine karşı uyulması gereken hususlar hakkında da görüşlerini ifade eden Başkan SOYKAN  “ bunun için teması en alt seviyeye indirmemiz ve tedbirlere uymamız büyük önem taşımaktadır. Mali müşavirlik bürolarına  gidilmesini  gerektirmeyen işlerin  online veya telefon ile gerçekleştirilmesinin,  olası bir bulaş ve karantina riskine karşın  iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde bitirilmesi ve son tarih beklenmeden beyanname ve bildirgelerin verilebilmesi  için  ilgili  evrakların muhasebe bürolarına her ay ivedilikle ve gerekli önlemlerin alınarak teslim edilmesi, iş görüşmelerinin randevu alınarak mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilmesi, ikramlarda bulunulmaması ve sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarına  titizlikle uyulması  gerekmektedir. Meslek mensuplarımız il ve ilçelerdeki ofislerinde bu kurallara riayet etmekte üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Ancak tek taraflı olarak bu kurallara uyulması yeterli olmamaktadır. Müşterilerimizden talebimiz hem bulaş riskinden uzak kalmak hem de iş ve işlemlerin zamanında eksiksiz olarak yerine getirilebilmesi için bu kurallara harfiyen uyması gerekli hassasiyeti göstermesidir.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech