Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İlçeden gelenler insan değil mi?”

Trafik Komisyonu’nun kararına tepkiler

Trafik Komisyonu’nun kararına tepkiler sürüyor:

İl Trafik Komisyonu tarafından ilçe minibüslerinin şehir içinde yolcu indirip bindirmesine gelen yasak, hem minibüs şoförlerinin hem de vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Karar yönelik eleştiriler ise hala sürüyor. Geçtiğimiz gün bir vatandaş, sosyal medya üzerinde paylaştığı ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı bir görüntüyle karara yönelik tepkisini dile getirdi. Söz konusu paylaşımda, “ İlçeden gelenler senin vatandaşın değil mi? ilçeden gelenler Çanakkaleli değil mi? nedir bu ilçelere olan öfke?” ifadeleri kullanıldı.

İl Trafik Komisyonu, geçtiğimiz ay pek çok kesimden tepki gören bir karara imza attı. Buna göre kente yolcu taşımacılığı yapan ilçe minibüsleri, belirli duraklar hariç şehir içinde yolcu indirip bindiremeyecek. Alınan karara, hem vatandaşlar hem de ilçe minibüs şoför ve yetkilileri adeta isyan etti.

“BU AYIP SİZE YETER”

Pek çok kesimin bu karardan mağdur olduğunu belirten kişilerden biri de Çan Birlik yetkilisi Mesut Ergin’di. Ergin, kararın kabul edilemez olduğunu belirterek herkesi konuyla alakalı Cimer’e ve Valiliğe şikayetçi olmaya davet eti. Geçtiğimiz gün kent içinde yaşadığı bir sorunu da sosyal medyasında paylaşan Mesut Ergin, “Burası Çanakkale, uyan ey ecdadımız uğruna öldüğünüz topraklara evlatlarınız giremiyor. Sanki Yunanistan… Aracımda arza var sanayiye gidiyor, arkasından motosikletli polis takip ediyor. Sanayide bulup amirine haber veriyor, taksiyle amiri geliyor ceza yazıyor. Aklımızla oynuyorlar. Çanakkale sanayisine havadan ineceğiz, kesinlikle bu ayıp size yeter” cümlelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise karara oldukça kalabalık bir otobüs içi görüntüsünü paylaşarak isyan etti Vatandaş, alınan kararla ilçeden gelenlerin hiçe sayıldığını ifade ederek şöyle dedi:

“NEDİR BU İLÇELERE OLAN ÖFKE?”

“Çanakkale’ye gelen veya giden ilçe halkı ve Çanakkale halkı bu zulmü çekmek zorunda mı? İlçe minibüsleri Troya caddesine bu ortam oluşması için mi sokulmuyor? İlçeden gelenler insan değil mi? İlçeden gelenler senin vatandaşın değil mi? ilçeden gelenler Çanakkaleli değil mi? Nedir bu ilçelere olan öfke? Halk otobüsleri ayakta taşımalarına rağmen para kazanamıyormuş böyle mazeret olamaz!”

Gerek minibüsçüler gerekse halk, konuyla alakalı tepkilerini sürdürürken yetkililerin yapılan eleştirilerin ardından çözüm yoluna gidip gitmeyeceği ise merak konusu…

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech