Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şu sorunu bir türlü aşamadık

Marinada bulunan kayalıklar adeta

Marinada bulunan kayalıklar adeta çöplüğe döndü. Vatandaş elinde eteğinde ne varsa kayalıklarda biriktirdi. Denize bu kadar yakın olduğumuz bu kentte bir türlü aşamadığımız sorunların başında, sahil kenarlarını kendi elimizle pislettiğimiz gerçeği var.

Çanakkale’de denizin en net görüldüğü, dalgaların sesinin en huzurlu dinlendiği alanların başında gelen kayalıklar son zamanlarda pislikten geçilmiyor. Huzur bulmak için marinada bulunan kayalıklara giden vatandaşları kayaların arasındaki çöpler karşılıyor.

Geçtiğimiz gün çekilen bir fotoğrafta görülen o ki duyarsız vatandaşlar denize sıfır çöplük kurmuşlar. Elinde, eteğinde ne varsa sokağa atmayı alışkanlık haline getiren bazı kentliler tarafından oluşturulan çöplük, fazlasıyla tepki çekti. Pet şişelerden, cam şişelere, kartonlardan her türlü atığın görüldüğü deniz kıyısı alarm verdi.

Kent merkezindeki marinadan ziyade, Dardanos sahillerinde kırık şişeler, Kilitbahir kayalıklarında çöpler… Bir türlü bu şehirde, sahil kenarlarını temiz tutmayı öğrenemedik. Kentliler, 5 dakika dinlenmek, huzur bulmak için gittikleri denize en yakın alanlarda, bu tip manzaralarla artış karşılaşmamak istediklerini dile getirdiler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech