Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“21 yıllık bir mağduriyet”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Çanakkale Şubesi, geçtiğimiz gün basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek tarafından yapılan basın açıklamasında ise “Devletin genç görüp emekli etmediği, işverenin yaşlısın deyip iş vermediği EYT mağdurları” ifadesi dikkat çekti.

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği temsilcileri, dün Çanak Otel’de basın mensupları ile bir araya geldiler. Yapılan basın açıklamasında, birbirinden farklı konulara ve geçim sıkıntısına değinildi.

Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan tarafından okunan basın açıklamasında, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar kimlerdir?

8 Eylül 1999 tarihinden önce iş hayatına atılıp çalışmaya başlayan, SGK sistemine  girişi olan ve devletiyle o dönemin iş kanuna göre sözleşme imzalamış farklı siyasi görüşlerden olan işçi,emekçi,esnaf,çiftçi,memurdur.Yani  21 yıllık mağduriyet yaşayanlardır, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ,yani halkın ta kendisidir.

“Ek iş yapmamak mümkün değildir”

Asgari ücret ve civarında primi yatan bir kişiye ,emekli olduğunda şu an Bin TL ile Bin 500 TL arası bir maaş bağlanmaktadır.Asgari ücretin 2 Bin 324 TL,açlık sınırının 2 Bin 431 TL olduğu ülkemizde bağlanacak olan ve bağlanan Bin TL,  Bin 500 tTL emekli maaşları ile geçinmek için çalışmamak ,ek iş yapmamak mümkün değildir.Bu maaşlarla geçinmek zaten mümkün değildir.

Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyeti bu zorlu pandemi döneminde daha da artmıştır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıllardır üretmiş, çalışmış,devletine karşı yükümlülüğünü ,vergi ve primlerini kat kat ödemiş ikiye katlamıştır.

“Geçim sıkıntısı artmıştır”

Devletin genç görüp emekli etmediği ,işverenin yaşlısın deyip iş vermediği arafta kalan eyt liler ‘in geçim sıkıntısı bu dönemde daha da artmıştır.

Mağduriyetlerin  günden güne arttığı ve artacağı aşikardır.Önümüzdeki süreç iş ve aş bakımından daha da zorlu olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech