Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlenmek isteyen erkekleri dolandıran çete çökertildi

Çan ilçesi ve köylerinde,

Çan ilçesi ve köylerinde, evlenmek isteyen erkekleri dolandıran 2’si kadın 9 kişilik çete düzenlenen operasyonla çökertildi.

Çan ilçesi ve köylerinde, evlenmek isteyen erkekleri dolandıran 2’si kadın 9 kişilik çete düzenlenen operasyonla çökertildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Çan ilçesi ve köylerinde vatandaşların haraca bağladığını tespit etti. Çetenin, vatandaşlardan tehditle para aldığı ve zorla senet imzalattığı belirlendi. Harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri Çanakkale ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenleyerek, çete elebaşı A.K, kadın zanlılar M.K. ve E.K. ile H.K, R.K, M.Ö, A.E, R.D, B.K.’yi gözaltına aldı. Çok sayıda suç kaydı bulunan zanlıların adreslerdeki aramalarda, çok sayıda senet, bir miktar uyuşturucu ve 1 av tüfeği ile dijital materyaller ele geçirildi. Zanlıların, köylerde yaşayan erkekleri Tunus ve Cezayir’den getirecekleri kadınlarla evlendirme vaadiyle dolandırdıkları tespit edildi.

Öte yandan vatandaşların ödediği “başlık parası”nın M.K. ve E.K’nin banka hesaplarına yatırılmasını sağlayan şüphelilerden B.K’nin Tekirdağ’da Türkçe öğretmenliği yaptığı belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech