Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversiteler uzaktan eğitime geçti

Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) üniversitelerde

Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) üniversitelerde yeni eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitimlerin online olarak yapılmasına karar verdi.

Uzaktan eğitimle ilk dönemin yapılması kararı YÖK Başkanvekili Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu ‘nun imzası ile yayınlandı.

Söz konusu karar tavsiye olarak tüm üniversitelere gönderilerek üniversitelerin yeni dönemde eğitimleri uzaktan yapması istendi.

İlgili yazıca şu ifadeler kullanıldı:

Yazıda, şu açıklamalara yer verildi:

“Bakanlığın cevabi yazısında ‘2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesininönerilmesine karar verilmiştir’ ifadesi yer almaktadır. Üniversitenizde, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda YÖK’ün, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığının görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech