Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatura ödemek, ‘bilmece’ye döndü

Limak Uludağ Elektrik tarafından

Limak Uludağ Elektrik tarafından yaklaşık iki hafta önce uygulanmaya başlanan ‘fatura ödemede yeni sistem’ kafaları karıştırdı. Buna göre artık vatandaşlar elektrik faturalarını abone numaralarına göre değil, sözleşme numaralarına göre ödeyecek. Ancak hayata geçirilen bu yeni uygulama, şikayetleri de beraberinde getirdi. Zira bazı aboneler, konuyla ilgili yapılan bilgilendirmenin yeterli olmadığını ifade ederek, “Kendi faturamız yerine az daha başka faturaları ödüyorduk” iddiasında bulundu. İddialara dair bilgisine başvurduğumuz Limak yetkilileri ise yaşananları kısmen doğrularken, sıkıntının kaynağı olarak bankaları işaret etti.

Limak Uludağ Elektrik, yaklaşık iki hafta kadar önce fatura ödemede yeni bir sistemi hayata geçirdi. Amaç, tıpkı TC kimlik numaraları gibi tek bir numara ile vatandaşın fatura ödemesini kolaylaştırmaktı. Bu uygulamayla birlikte, aboneler, faturalarını abone numarasına göre değil, sözleşme numarası/tekil koda göre yapacaktı.

Ancak entegre edilmeye çalışılan bu sistem vatandaşın kafasını karıştırdı. Konuya dair bilgilendirmenin yapılmadığını, böyle bir uygulamadan haberlerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını iddia ettiler. Hatta içlerinde “kendi faturam yerine az daha başkasının faturasını ödüyordum” diyenler dahi oldu.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Limak yetkilileri ise iddiaları kısmen doğrularken bazı ekstrem durumlar yaşandığını ifade etti. Yeni bir sisteme geçildiğini ve entegrasyon sürecinde bu tip sıkıntıların yaşanabileceğini kaydeden yetkililer, “Faturalarda bulunan sözleşme numarasıyla vatandaşlar faturalarını ödeyebilirler. Konuyla ilgili bilgilendirmeleri yapıyoruz ama bazen banka kaynaklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu yüzden vatandaşlar, isim soy ismini kontrol etmeden fatura ödemesi yapmamalı. Başkasının yerine fatura ödemekse mümkün değil. Kişisel, ekstrem durumlar olabilir ama böyle bir hatanın sık görülmesi olanak dışı. Yine de böyle bir durum yaşandığında ilgili kişiye geri ödeme yapılıyor” ifadelerinde bulundular.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech