Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Adı Zeynep’ için imza günü düzenlendi

Çanakkale’nin yetiştirdiği yazarlardan Muhammed

Çanakkale’nin yetiştirdiği yazarlardan Muhammed Yavaş, Ben Dünyaya Kanka Olarak Gelmişim, Enişte Bey Diyeceksiniz ve Bu Da Mı Gol Değil isimli mizah kitaplarının ardından öldürülen kadınlar için kaleme aldığı dördüncü kitabı Adı Zeynep Katledilen Tüm Kadınlar için imza günü etkinliği ve tanıtım lansmanı düzenledi.

Önceki gün saat 20.30’da düzenlenen imza gününde Yazar Yavaş tarafından İstanbul Sözleşmesi’ne de değinilirken sözleşmeyi hatırlatan ve üzerinde ‘’Şiddet parçalar İstanbul Sözleşmesi korur’’ yazan bir pankart hazırlandı.

Geceye, CHP Çan İlçe Kadın Kolları Başkanı Safiye Titiz, İYİ Parti Çan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün İlkhan Güldalı, CHP Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler, Çan Belediyesi CHP meclis üyesi Sevcel Arslan, Çan Çevre Derneği avukatı Ümran Aydın, CHP Çan ilçe yönetimi, Kaleseramik İnsan Kaynakları yöneticisi Güler Gül, Çanlı şair Ahmet Emre Durmaz, Yazar Yavaş’ın ailesi ve kitapsever vatandaşlar katılırken gecenin sunuculuğunu Atölyem Kültür Sanat Organizasyon kurucusu Mehmet Regaip Göktaş yaptı.

Kadına yönelik şiddetin lanet edildiği tanıtım gecesinde sahneye davet edilen kadınlar, kadın cinayetlerine yönelik kısa konuşmalar yaparken Yazar Yavaş da bol bol imza dağıttı. Gecenin sonunda konuşan ve kitabı Adı Zeynep’ten bölümler okuyan Yazar Yavaş yaptığı açıklamada, ‘’ İlk üç kitabımda kendi hayatımı mizah ile harmanlayarak anlatı türünde kitaplar çıkarmıştım. Sonra ise daha nitelikli daha edebi bir eser çıkartmak istedim ve bana göre ülkemizin en büyük sorunu olan kadına yönelik şiddet konusuna değinerek bir farkındalık oluşturmak istedim. Keşke bu ülkede hiçbir kadın ölmeseydi, keşke şort giyen hiçbir kadın tacize uğramasaydı, keşke kadınların haklarını koruyup gözeten İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, keşke Gökkuşağının tüm renkleri için hiçbir ayrım yapılmadan mücadele edilseydi, keşke kadın öldüren cani bir katil mahkemede tahrik indirimi almasaydı, keşke kadın cinayetleri politik olmasaydı da ben bu kitabı hiç yazmak zorunda kalmasaydım. Kitabımı katledilmiş tüm kadınlara armağan ediyorum’’ dedi. İstanbul Sözleşmesi’ni de anlatan ve sözleşme hakkında teknik bilgiler veren Yavaş, sözleşmenin uygulanmasının şart olduğunu ifade ederek, ‘’Tüm kadınlar İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeli’’ dedi.

’TÜM KADINLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN MÜCADELE ETMELİ’’

Kitap gelirlerinin bir kısmını kadına yönelik şiddetle mücadelede kullanılması adına bağışlayacağını ifade eden Yazar Yavaş kitabın gelirleri ile Mor Çatı Vakfı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Çanakkale’deki yerel kadın derneklerine bağışta bulunacağını belirterek, tanıtım lansmanının yapıldığı Söylentea Kafe ve kafe sahibi Mehmet Öz’e teşekkür ederek imzasını sonlandırdı. Öte yandan geceye katılan isimler de yaptıkları açıklamalarla Yazar Yavaş’a başarılar diledi. CHP Çan İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler, ‘’Başarıların artarak devam etsin kardeşim, Bu genç yasta yazdığın 4. kitabin hayırlı olsun. Eğilmeyen, baş kaldıran güçlü kalemin ömür boyu seni başarıdan başarıya taşısın’’ dedi. Çan Belediyesi CHP meclis üyesi Sevcel Arslan da, ‘’Çok başarılı ol, hep başarılı ol Muhammed Yavaş, tebrikler’’ derken İYİ Parti Çan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün İlkhan Güldalı da, ‘’Muhammed kardeşimin yeni kitabı Zeynep’in imza ve tanıtım gecesine katıldık. Bu genç yaşında böylesine başarılara imza atan Çan’ımızın yetiştirdiği yazarımız gururumuzu tebrik ediyorum. Kadın istismarı toplumumuzun kanayan yarası şahsım ve tüm kadınlar adına minnetlerimi sunar yolunun ve bahtının açık olmasını temenni ederim kardeşim daha nice kitaplara imza atman dileğiyle” dedi.

Çan Çevre Derneği avukatı Ümran Aydın da Yazar Yavaş’ı tebrik ederken, ‘’ İlçemizin genç gazeteci yazarı Muhammed Yavaş’ın yeni kitabi Adı Zeynep’in tanıtım gecesine katıldık, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech