Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmam Hatip okulları SINIFTA KALDI

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirme sonuçları da belirlendi. Belirlenen sonuçlara göre, öğrenciler kazandıkları üniversitelerinde okumak üzere farklı şehirlerin yollarını önümüzdeki günlerde tutacaklar. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, okulların başarı oranları ne oldu sorusu merak konusu haline geldi. Türkiye genelinde başarı oranı en düşük okullar istatistiksel olarak İmam Hatip okulları olurken, Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “Sadece yüzde 19 oranında başarı var” değerlendirmesinde bulundu. Fen Liselerinin başarı oranı ise yüzde 46…

 

YKS sınavının ardından, tercih sonuçları da açıklandı. Açıklanan sonuçlarla bazı öğrencilerin hayalleri gerçek olurken, bazılarının ise beklentileri gelecek yıla kaldı. Tercih sonuçlarından sonra ise, özel okulları, Fen liseleri, Anadolu Liseleri ve İmam Hatip okulları ile çok sayıda eğitim kurumu bulunan Çanakkale’de başarı oranları merak konusu oldu. Konuyla ilgili Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ile röportaj gerçekleştirdik.

 

Eğitimciler, İmam Hatip okullarının başarı oranları sadece yüzde 19 oldu derlerken, en yüksek başarı oranının ise Sosyal Bilimler Liselerinde olduğuna dikkat çektiler.

 

“100 öğrenciden 19’u başarılı oldu”

 

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş,  “İmam Hatip Okulları YKS sınavında yüzde 19 başarı gösterdiler. Fen Liseleri yüzde 46 başarı gösterdi. Sosyal Bilimler Liseleri yüzde 54 başarı gösterdiler. Ayrıca Anadolu Liseleri yüzde 38 başarı gösterdiler. Son 4-5 yılda nitelikli-niteliksiz okullar olarak ayrıldıkları için her şeye rağmen Anadolu Liseleri yüzde 38 başarı göstermişlerdir.

 

Tüm bütçe ve mali yardımlara, bakanlığın tüm desteklerine rağmen, ancak İmam Hatip Okulları bu kadar başarı gösterebildiler. İmam Hatip Okullarında okuyan 100 öğrenciden sadece 19’u YKS sınavında başarılı oldular” ifadelerinde bulundu.

 

“Ortaokulda okuyan liseye devam etmiyor”

 

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “İmam Hatip Okulları’nın yerleşim oranları düşük. Hatta, İmam Hatip Ortaokulu mezunu öğrenciler bile İmam Hatip Liselerini tercih etmiyorlar. Asıl kritik nokta budur. Öğrenciler İmam Hatip Ortaokullarında okuyorlar, LGS sınavına girdikten sonra İmam Hatip Liselerinden devam etmek istemiyorlar” açıklamasında bulundu.

 

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech