Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyeti tek adam rejimine teslim etmeyeceğiz”

CHP Çanakkale İl Başkanı

CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık Cumhuriyeti, ne tek adam rejimine, ne otoriter yöntemlere ne de halk düşmanlarına teslim etmemek için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada şöyle dedi: “98 Yıl önce bugün Milletimiz; Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları öncülüğünde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sonucu başarıya ulaşarak büyük bir destan yazmış, emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmıştır. 30 Ağustos yalnız bizim değil tüm insanlığın bayramlarından biridir. Çünkü 30 Ağustosta milletimiz sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı galip gelmenin yollarını ellerinde silahla savaşarak verdiği mücadele ile göstermiştir.”

“Milletimiz, tüm olanaksızlıklara ve olumsuz koşullara rağmen, sömürgeciliğin yıkılmaya mahkum olduğunu ve yenilebileceğini kanıtlayarak tarihteki yerini almayı başarmıştır. Onun için bu bayram sadece milletimizin bayramı değil, tüm insanlığın sömürgeciliğe karşı bayramı olarak tarihe geçmiştir. Milletimizin, uzun yıllardan beri hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların yönetim ve baskısı altında ne kadar ezildiğini, onların hırslarını sağlama yolunda ne kadar büyük felaketlere ve zararlara uğradığını düşünürsek kazanılan millet egemenliğinin önemini daha iyi anlamış oluruz.”

“BOZULAN DENGELERİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİMİZİ BURADAN BİR KEZ DAHA HERKESE İLAN EDİYORUZ”

“Bu büyük zaferin ertesi gününe kadar İstanbul da Halife ve Sultan adı altında bir şahıs ve onun işgal ettiği Hilafet ve Saltanat unvanı ile var olan makam, milletimizin bu zaferi sonrasında sona erdirilmiştir. Milletimizin; bağımsızlık, özgürlük ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya kanıtlanmıştır. Bu büyük zafer gününde Cumhuriyetimizin ve çağdaş yaşamın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, çizdiği yol ile bugün bile tüm karanlıkları aşmamızda bize yol gösteren olmuştur. Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. Ancak milletimizin kazandığı bu zafer dünya tarihine yeni bir yön veren etkili bir meydan savaşı olarak geçmiştir.”

“Milletimizin Zafer Bayramının yıl dönümünde; Cumhuriyetimize yapılan tüm saldırılara karşı onu dirençle ve azimle korumaya devam edeceğimizi bozulan dengeleri yeniden inşa edeceğimizi buradan bir kez daha herkese ilan ediyoruz. Bu nedenle, şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık Cumhuriyeti ne tek adam rejimine, ne otoriter yöntemlere ne de halk düşmanlarına teslim etmemek için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. 30 Ağustos zaferimizin 98. Yıl dönümünde ülkemizin içine sokulduğu durum bize bir kez daha Cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını göstermektedir. Burada sözlerime son verirken Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adına, başta ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech