Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kariyer yolunda yalnız değiller

Çanakkale Çalışma ve İş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Çocuk Destek Merkezinde Devlet koruması altında bulunan 13-18 yaş aralığındaki 15 çocuğa 3 gün boyunca Mesleki Rehberlik ve İş Kulübü eğitimi düzenlendi. Eğitimlerde Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger ve İş Kulübü Lideri Ahmet Şarman, ÇODEM’de görevli Psikolojik Danışman Hilal Yalçın ve Psikolog Seçkin Kazak Bardakçı ile katılımcı öğrenciler bir araya geldi.

İŞKUR’un haberine göre; ‘Meslek Seçiminin Önemi’ başlıklı sunumuyla Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger çocukların meslek seçimindeki önceliklerini belirlemesi, kendi ilgi ve özelliklerine göre doğru mesleği seçebilmesi adına meslek seçiminin önemine dikkat çekti. İş Kulübü eğitimindeyse İş Kulübü Lideri Ahmet Şarman ortaöğretimde okuyan ve tercih aşamasında olan veya üniversiteyi kazanmış gençlerin kariyer planlamalarını nasıl yapmaları gerektiğine ve iş hayatlarına hazırlık sürecinde edinebilecekleri iş arama becerileri hakkında katılımcı öğrencileri bilgilendirdi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu arasında yapılan işbirliği ile Devlet koruması altındaki çocukların iş/meslek sahibi edindirilmesine ve kariyer planlamalarının kurumsal düzeyde yapılmasına yönelik başlatılan çalışmaların periyodik olarak devam edeceği, çocukların ilgi ve yeteneklerine uygun kursa yönlendirilmeleri ve hayat boyu İŞKUR danışmanlık hizmetlerinden yararlanmalarının hedeflendiği belirtildi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech