Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozcaada Caz Festivali dijital platformlarda yayınlanacak

Kültür ve sanatın her

Kültür ve sanatın her koşulda devam etmesi gerekliliğine inanan ve üretimlerine bu motivasyonla devam eden Bozcaada Caz Festivali’nin çevrimiçi BCF Keşif programı Bozcaada’dan yapılan özel performans ve sohbet serisiyle devam ediyor. Bozcaada Caz Festivali’nin Türkiye’nin usta caz müzisyenlerini bir araya getirdiği müzik albümü Bozcaada Caz Festivali 2020 ‘Keşif’, bu hafta (28 Ağustos) dijital platformlarda yayında olacak. Space Goats etiketiyle çıkacak albüm, geçmiş yıllarda festivalde sahne almış müzisyenlerin Bozcaada’dan ilham alarak hazırladıkları özgün bestelerini ilk kez dinleyenlerle buluşturacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle düzenlenen festivalin Ağustos boyunca sürecek programında, Korhan Futacı ve Bozcaada Ensemble’ın performanslarını izleyecek, adanın yaşayan en eski bağcısıyla ve bölge gastronomisi denilince akla ilk gelen isimlerle sohbet edecek, bölgenin efsanelerle dolu tarihinin izini sürüp Bozcaada Müzesi’nde tura çıkacağız. Kendine Has, Volkswagen ve Jack Lives Here’ın da katkılarıyla hazırlanan program, festivalin Instagram, Spotify ve YouTube kanallarında ücretsiz izlenebilecek.

Allaturca, 3dots ve fermente’nin ortaklığında düzenlenen Bozcaada Caz Festivali’nin geçen hafta çevrimiçi panellerle başlayan BCF Keşif programı Bozcaada’da çekilmiş özel performanslar ve sohbetlerden oluşan video serisi ile devam ediyor.

Antik çağda Leukophrys, Yunan Mitolojisinde Tenedos adıyla anılan ve başlangıcı M.Ö. 3000 yıllarına dayanan tarihinde Fenikelilerden Atinalılara, Bizanslardan Osmanlılara, birçok kültüre ev sahipliği yapmış Bozcaada’nın yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da çok önemli kültür, tarım ve gastronomi noktası olmasının hikâyesini keşfe çıkan BCF Keşif programında, Korhan Futacı ve Bozcaada Ensemble’ın özel performanslarını izleyecek, adanın yaşayan en eski bağcısıyla ve gastronomi denilince akla gelen isimleriyle sohbet edecek ve bölgenin efsanelerle dolu tarihinin izini sürüp Bozcaada Müzesi’nde tura çıkacağız.

Bozcaada’da festivale özel performanslar

“Tamburada”, “Dandadadan”, “Korhan Futacı ve Kara Orkestra” ve “Konstrukt” projeleri ile sayısız yurt içi ve yurt dışı performansına imza atmış söz yazarı, besteci, saksafonist ve prodüktör Korhan Futacı’nın festivale özel performansı adanın ruhunu ekranlara taşırken; ortak dilleri caz olan ve her yıl değişen müzisyenlerden oluşan festivalin özel projesi Bozcaada Ensemble da, adanın eşsiz gün batımında Bozcaada Rüzgar Gülleri’ne karşı verdiği performansla seyircide ada hatıralarını canlandıracak. Korhan Futacı’nın performanslarına Çağrı Sertel, Feryin Kaya ve Berkan Tilavel eşlik ederken; bu yılın Bozcaada Ensemble’ı da, Anıl Şallıel, Onur Alatan ve Onur Aymergen ve Ozan Musluoğlu’dan oluşuyor.

Sanattan gastronomiye ada sohbetleri

Bozcaada ve bölge gastronomisi üzerine sohbetler serisinde, ada gastronomisinin önemli temsilcilerine konuk olacağız. “Kuzey Ege Mutfağı” adlı programda, Madam Niça’nın kurucuları; Oya Terzioğlu ve Saada Delen ile bölgedeki çeşitliliği sofralarına nasıl taşıdıklarını konuşacak; “Sürdürülebilir Gıda ve Ekmek Yapımı” programında ise, Maya Bozcaada’nın kurucusu ve Ada gastronomisi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Selçuk Aykan ile çevre köylerden topladığı atalık tohumlarla elde ettiği tahıllardan ürettiği ekmeklerin hikâyesini dinleyeceğiz.

 

Adanın yaşayan en eski bağcısı Haşim Yunatçı ile gerçekleştirilen “Bozcaada’da Bağcılık, Endemik Üzümler ve Poyraz” programında ise, adanın bağ bakımını öğrenecek, her yıl çıkan üzümlere yaptıkları teşekkür seremonisini ve Bozcaada’nın endemik üzümleri olan Çavuş, Vasilaki, Kuntra ve Karalahna’nın hikâyelerini de kendi ağzından dinleyeceğiz.

Bugüne dek sayısız sanatçıya ilhâm olmuş Bozcaada’da yaşayan ressam ve heykel sanatçısı Cansu Şimşek ile atölye ziyaretine davet eden “Bozcaada’da Sanatçı Olmak” programı ise, sanatçının adadan topladığı malzemelerle yaptığı üretimlerini de seyirciyle buluşturacak.

Bozcaada Müzesi’ni geziyoruz

Yazar, gazeteci, akademisyen, televizyoncu Prof. Dr. Haluk Şahin’in katıldığı “Herkes Kendi Adasını Yaratır” ise, bölgenin efsanelerle dolu tarihini merak edenlerin kaçırmaması gereken bir program olacak. Bugüne dek Bozcaada’ya dair 7 kitap yazmış olan Şahin, İlyada Destanı’ndaki Bozcaada’yı, Troya Savaşı’nda adanın nasıl bir rol oynadığını ve bölgenin pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmış tarihini anlatacak.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech