Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zekai Paşa’dan veda ziyareti

Yüksek Askeri Şura kararları

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında, emekliye ayrılan 2.Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, geçtiğimiz gün Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’a veda ziyaretinde bulundu.

YAŞ kararları kapsamında, tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim olan 2.Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı, emekliye ayrılmıştı. Zekai paşa geçtiğimiz gün, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’a veda ziyaretinde bulundu.

Gelibolu Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında emekliye ayrılan 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Başkanımız Özacar’a veda ziyaretinde bulundu. Özacar, Aksakallı’ya bundan sonraki yaşamında mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi dileğinde bulunarak, Gelibolu’ya simgeleyen çini plaket hediye etti” ifadeleri yer aldı.

Zekai Aksakallı kimdir?

Zekai Aksakallı,  1962  Erzurum doğumlu Türk asker, Korgeneral, 2. Kolordu komutanıdır. 2013-2017 yılları arasında Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yaptı. 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında koruma astsubayı Ömer Halisdemir ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın darbe girişiminde bulunanların eline geçmesini önledi.

17 yaşında Erzurum Lisesi’nde okuduğu yıllarda Avusturya’da düzenlenen liseler arası Dünya Kros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti ve 397 sporcu arasında 27. oldu.[10] Zekai Aksakallı evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. 1984 yılından bu yana askerlik yaşamı aktif olarak devam etmekteydi. 23 Temmuz 2020 tarihinde kadrosuzluk nedeni ile emekliye sevk edilmiştir.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech