Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ekonomik kriz, trafiği mi vurdu?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, kesilme sıklığında gözle görülür bir artış olan trafik cezalarıyla ilgili olarak, “Trafik cezaları ile vatandaşların daha sık karşılaşıyor olmaları yurttaşlarımızın son dönemde daha fazla kural ihlali yapmasından mı kaynaklanmaktadır?” diye sordu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, trafik cezalarıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Özgür Ceylan, önergesinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeniden değerleme oranını yüzde 22,58 olarak belirlemesinin ardından trafik ceza miktarlarının da aynı oranda arttığını belirterek, “Nerede bir vatandaşla temas etsek, miktarı ve artık kesilme sıklığı artan trafik cezalarından muzdarip vatandaşlarımızın yakınmaları ile karşılaşıyoruz” dedi.

Özgür Ceylan, Süleyman Soylu’nun cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede konuyu ele alırken, kural ihlallerindeki artışı vatandaşın psikolojik durumunun etkileyip etkilemediğini sordu.

SORUN VATANDAŞTA MI?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İçişleri Bakanının yanıtlaması için verdiği önergede, sürücü davranışlarındaki muhtemel olumsuz değişime dikkat çekerken, “Trafik cezaları ile vatandaşların daha sık karşılaşıyor olmaları yurttaşlarımızın son dönemde daha fazla kural ihlali yapmasından mı kaynaklanmaktadır” diye sordu. Özgür Ceylan, önergesinde “Ekonomik krizin derinleştiği bir süreçte insanları kural ihlali yapmaya sürükleyen nedenler nelerdir?” diye sorarak, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü bilimsel çalışma olup olmadığı, varsa sonuçların kamuoyu ile paylaşılıp paylaşılmayacağının bilgisini de istedi.

POLİSİN CEZA KOTASI VAR MI?

Özgür Ceylan, bir önceki yılın ilk sekiz ayına göre bu yılın aynı dönemine ait kesilen cezalarda, iddia edilen kayda değer artışın olup olmadığı hakkında bilgi isterken, “Denetim görevini yerine getiren trafik ekiplerine, amirlerince belli bir kota verilip bu kotayı bir şekilde doldurun öyle mesaiyi bitirin şeklinde verilen bir talimat var mıdır” diye sordu. CHP’li Özgür Ceylan, vatandaşların trafik para cezalarıyla ilgili olumsuz algısının bulunduğunun altını çizerek, “Cezalar, kamunun finansman açığını kapatmanın bir yolu olarak mı görülmektedir?” ifadelerini kullandı.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech