Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

KIZ KAÇIRMA

Bu yazıda anlatacağımız, Saraydan Kız kaçırma değil. Karantinadan kız kaçırma. Bilim kurulu yaptığı başarılı çalışmaların yanında, bazı yanlışlar da yaptı diyebiliriz. Tabi ki, tıbbi konularda değil. Öncelikle Düğünlerin serbest edilmesi, Virüsün yayılmasına sebebiyet verdi. Tabi ki buna taziyeleri de ilave etmek gerek. Ama illa da Düğün. Sözde, gelin ile damat dışında kimse oynamayacaktı. Nerede? Vur patlasın, çal oynasın. Bir de videolarının altına,”zabaa kadar” diye yazmazlar mı?”.Gazete haberlerine bir göz atalım. Coronavirüs tanısı nedeniyle, karantinada olmaları gereken aynı aileden dört kişi, tatile giderken Kırklareli’nde jandarma tarafından yakalandı. İstanbul’dan İğne ada’ya gittiği öğrenilen dört kişi, hemen hastaneye götürüldü. “Yok, artık” diyeceğiniz bir haber daha: Geçtiğimiz hafta Bursa-Yıldırım’da Covid- 19 testi pozitif çıkan kişileri araştıran filyasyon ekibi, söz konusu kişilerin bir düğüne katıldığını öğrendi. Araştırma derinleşince Covid-19 hastası olan düğün sahibi kızın annesinin, “Hastalığım bilinirse düğüne kimse gelmez” diyerek bu durumu davetlilerden gizlediği ortaya çıktı. Altın takılmaz diye mi korktu acaba? Bu iki haberde, sorumsuzluk, bencillik, kötülük ve cehalet başrolde.

RESMEN HAİNLİK BU
O dört kişi tatil yolunda kaç kişiye virüs bulaştırdı acaba? Bomba patlatsalar daha az zarar verirlerdi! Zincirleme reaksiyonu öğrenmek için dördü kaçla çarpmak lazım? Ya Covid-19’lu anne düğün boyunca kaç kişiyi öptü, sarıldı? Temas etmese bile nefes alıp verirken bile virüs bulaştırabilir! Bu haberleri okuduktan sonra dışarı çıkmaya

iyice korktuk. Çünkü virüslü olduğunu saklayıp, aramızda dolaşan, bencillik ve kötülüğün esiri olan insanlar var. Bu iki vakanın kötü insanları acaba “Ben nasıl olsa virüsü kaptım, başkalarına da bulaşsın, umurumda değil” mi düşünüyorlardı? Bu insanlar aslında cinayete teşebbüsten yargılanmalı! Covid- 19 hastası olduğu halde toplum sağlığını tehdit edenlere çok ağır cezalar verilmeli! Turizm gelirleri azaldı diyerek, sahillere akın edilmesi bize göre tedbirsizlik. Bu yıl düğün yapılmasa, millet bayramı seyranı evinde kutlamasa, tatil yörelerine akın edip kucak kucağa gelmese, dahi iyi olmaz mıydı? Virüsün düğünlerde kol gezdiğini bile, bile insanları davet ediyorlar. Biz gitmiyoruz. Hasta olmaya hiç niyetimiz yok. Kimse kusura bakmasın. Bu kadar sorumsuzluk, aymazlık üzerine, gel de fıkra yaz.Vatandaş gülümsesin.Hal mi kaldı?

Sağlıcakla kalınız

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech