Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tacettin Aslan’da doluluk yüzde 100

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın, geçtiğimiz gün gerçekleşen Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda, meslek liseleri üzerinde titiz bir şekilde duruldu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, yapmış olduğu konuşmasında, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Meslek Liselerinin önemi, her sene biraz daha anlaşılmaya devam ediyor. Ara eleman eksikliğinin yaşandığı Türkiye’de, meslek liselerinden mezun olan gençler teknisyen olarak kendilerine yeni hayatlar kurabiliyorlar. Konu, geçtiğimiz gün ÇTSO Ağustos ayı meclis toplantısında dile getirildi.

Otogarın yanı başına inşa edilen, Çanakkale’nin en büyük meslek liselerinden olan Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirten, Başkan Semizoğlu, “Herkesin üniversite mezunu olması yerine herkesin meslek sahibi olması anlayışını benimsemeliyiz” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, yapmış olduğu konuşmasında, “Her alanda mesleki eğitimin önemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Hafta başı açıklanan LGS 2020 yerleştirme sonuçlarına göre meslek okullarındaki 106 programın 104’ünün kontenjanı doldu ve doluluk oranı yüzde 99,28 oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzden dün aldığımız bilgilere göre Çanakkale’de de sonuçların buna paralel olduğunu, örneğin Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yüzde yüz dolduğunu, diğer meslek liselerinde de hen de geçen yıla oranla yüzde 20 daha yüksek puanla yüzde yüze yakın bir doluluk olduğunu memnuniyetle öğrendim.

Yıllarca bu kürsülerden mesleki eğitimin önemini anlatırken, cazip hale getirmeye çalışırken bir taraftan da imaj sorunu nedeniyle yüzde 30-35  gibi doluluk oranlarını geçemiyorduk. Sanayi için vasıflı eleman,  gençlerimiz için de iş bulma sorununun çözümü herkesin üniversite mezunu olması yerine herkesin meslek sahibi olması anlayışının benimsenmesi ile mümkündür” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech