Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOM’dan tarihi eser hırsızlarına operasyon

Tarihi eser hırsızları hakkında

Tarihi eser hırsızları hakkında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kanuna muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda elde edilen tarihi eserlere el konuldu.          

Tarihi eser hırsızları hakkında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından kanuna muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda elde edilen tarihi eserlere el konuldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Ezine’de yapılan çalışmalar sonucu geçtiğimiz gün Troya Müze Müdürlüğü görevlileri ile birlikte L.P. ve M.E.Y. isimli şahısların işyerinde arama yapıldı. Arama neticesinde; Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen mermer, mimari parça ve 1 adet pişmiş topraktan imal küp olmak üzere çeşitli değişik ebatlardaki 26 adet kültür varlığı ele geçirildi. Eserlere, ilgili arama ve el koyma kararına istinaden el konuldu.

Konuyla ilgi Emniyet Müdürlüğünden, Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda 2863 sayılı kanuna muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. İfadeleri alınan L.P. ve M.E.Y. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech